Kuchyně
Je libo šálek čaje?
vyšlo 11.3.2008
Zájem o kvalitní čaje neustále stoupá, o čemž svědčí nejen rostoucí návštěvnost, ale i celkový počet čajoven. Přitom k tomu, abyste si vychutnali lahodný šálek tohoto nápoje, nemusíte patřit mezi skutečné odborníky. Podívejme se, co všechno je potřeba k tomu, abyste si mohli uspořádat domácí čajový dýchánek.
Kuchyňské dřezy z keramiky
vyšlo 18.2.2008
Výběrem designu kuchyňské linky zpravidla strávíme spoustu času, samotnému dřezu už však tolik pozornosti nevěnujeme. A je to škoda, neboť právě on je nepřehlédutelnou součástí naší kuchyně a může jí dodat jistý punc originality a nevšednosti. Zapomeňme však tentokrát na nerez a podívejme se na kuchyňské dřezy z keramiky.
Sejdeme se u jídelního stolu
vyšlo 18.1.2008
I když členové rodiny snídají každý v jinou dobu, na oběd jsou většinou ve škole a v práci, u večeře nebo u svátečního oběda společně posedí všichni. I v menších bytech a domácnostech bezdětných dvojic je jídelní stůl užitečným a potřebným kusem nábytku.
Šiju, šiju si kabátek...
vyšlo 11.1.2008
Doby, kdy jedinou možností, jak si pořídit něco slušného a elegantního na sebe, znamenalo ušít si to, jsou sice dávno pryč, přesto si šicí stroj v mnohých domácnostech ponechal stále své nezastupitelné místo. V následujících řádcích si nastíníme, na co se při jeho výběru zaměřit.
Kam s domácím odpadem aneb kupujeme odpadkový koš
vyšlo 9.1.2008
I taková zdánlivá maličkost, jako je odpadkový koš, vyžaduje při nákupu přemýšlení. I on totiž může mít mnoho forem a podob.
Materiály vhodné na kuchyňský nábytek
vyšlo 31.12.2007
Po stovky let bývala kuchyně – u prostých lidí, nikoliv u šlechty – centrálním místem domu, prostorem, kde se celá rodina pravidelně scházela, jedla, diskutovala a řešila každodenní starosti. Dnes už sice toto výsadní postavení částečně pozbyla, ale i tak se její význam nedá popřít.
Pohlcovač vlhkosti
vyšlo 27.12.2007
Nadměrná vlhkost v domě je nepochybně velmi nepříjemná. Může mít za následek například narušení omítek, nátěrů, textilií a nábytku, korozi kovových součástí a v neposlední řadě vznik plísní, které mohou negativně ovlivňovat zdraví obyvatel domu či napadat potraviny.
Nadělte si pod stromeček kvalitní nádobí
vyšlo 10.12.2007
Nastává předvánoční období a s tím spojený shon a nervozita, podpořená tlačenicemi v nákupních centrech a v zácpách kolem nich. Spousta z nás už tyto problémy nechává za dveřmi svého bytu, domu nebo kanceláře a dárky si vybírá na internetu. Ale vyberte mezi spoustou e-shopů ten seriózní, s kvalitním sortimentem a dobrými cenami…
Jak vybírat rychlovarnou konvici
vyšlo 4.12.2007
Rychlovarná konvice je jedním z nejpopulárnějších a nejpoužívanějších spotřebičů, který dnes nechybí snad v žádné kuchyňské výbavě moderní domácnosti. A tak není divu, že trh předkládá jejich široký výběr, co se týče typu, velikostí i tvarů. Podívejme se, na co se při její koupi zaměřit.
Luxusní kuchyně
vyšlo 26.11.2007
Dávno již minuly časy, kdy výběr kuchyně podléhal pouze její funkčnosti. Moderní doba přeje originálnímu designu, individualitě a luxusu. Stále více domácností si tak pořizuje kuchyňské linky, které zajistí svým uživatelům nejen dostatečný komfort a pohodlí, ale také závistivé pohledy příchozích.
Proč bychom měli vařit v kvalitním nádobí?
vyšlo 15.10.2007
Za poslední dva tři roky se stále větší počet zákazníků vrací ke kvalitním výrobkům vyrobeným v Evropě. To platí také u nádobí, na kterém si denně připravujeme jídlo a kde jde v prvé řadě o naše zdraví.
Elektrický nůž
vyšlo 7.10.2007
Však to znáte, takové to domácí pižlání tupým nožem. Ukrojit měkký chleba nebo naporcovat čerstvé maso se rázem stane zápasem kdo s koho. Většinou boj prohrajeme a při troše štěstí se nám podaří dokonce se ani nezranit. Jak to dělají profesionální kuchaři? Ti mají špičkové nože z kvalitní oceli. Nám ulehčí práci elektrický nůž, který si hravě poradí i s nejtvrdší potravinou.
Zařizujeme kuchyni od A do Z
vyšlo 2.10.2007
Zařizování kuchyně představuje běh na dlouhou trať. Vymyslet vše tak, aby byla nejen praktická, ale zároveň estetická a kvalitní, není tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát. Podívejme se alespoň ve zkratce, co nás v takovém případě čeká a na co bychom neměli zapomenout.
Vybíráme kuchyňský nůž
vyšlo 21.9.2007
Kvalitní kuchyňský nůž je tím nejlepším společníkem každé dobré kuchařky. Vaření s ním je nejen radostí, ale práce jako by sama utíkala od ruky. Proto není divu, že se se svým pomocníkem jen těžko loučíme. Avšak správnou volbou a následnou péčí můžeme docílit toho, že nám vydrží co nejdéle.
Kde hrozí dětem doma nebezpečí?
vyšlo 14.9.2007
Jednoduchá a výztižná odpověď zní – všude. V žádné domácnosti nenalezneme byť jediný kout, který by pro dítě nepředstavoval potenciální hrozbu. Ale abychom nenaháněli hrůzu, velké části možných úrazů se dá do jisté míry předejít ať už vhodným vybavením domácnosti, tak i dodržováním několika jednoduchých zásad.
Pořizujeme si digestoř – podle čeho vybírat?
vyšlo 7.9.2007
Propojení kuchyně s obývacím pokojem patří mezi trendy nového bydlení. Vedle svých nesporných výhod, však s sebou přináší i řadu omezení. Jedním z nich je i linoucí se vůně připravovaného jídla po celém bytě. Proto je dnes téměř nezbytností pořídit si kvalitní digestoř, která veškeré pachy a páry zachytí. Podívejme se, na co se při jejím výběru zaměřit.
Je libo šálek dobré překapávané kávy?
vyšlo 17.8.2007
Je tomu již přes patnáct let, co překapávače doslova zaplavily český trh. S postupem času sice vzrostla obliba kávovarů na espreso, přesto však není třeba na překapávač zcela zanevřít. I dnes se dá v kvalitním přístroji připravit vynikající káva, která je navíc mnohem zdravější, než stále hojně rozšířený klasický český „turek“.