Kuchyně
Vaříme, ale kde a na čem?
vyšlo 11.4.2006
Jsou určité věci, které nemůže postrádat žádná kuchyň, aby správně plnila svůj prvotní účel - přípravu jídla. Jsou ale i pravidla, jak tyto věci poskládat, aby kuchyň byla i pohodlná a bezpečná.
Důležitý detail zvaný garnýž
vyšlo 30.3.2006
Záclony i závěsy dokáží interiér bytu neuvěřitelně zútulnit. Neměli bychom zapomínat ani na zdánlivé detaily. Na detailech na totiž celé stojí, přesnění řečeno visí. Řeč bude o garnýžích a jejich správném výběru.
Topinkovače se vyrábějí už celé jedno století
vyšlo 24.2.2006
Toastery neboli topinkovače oslavily nedávno už stoleté výročí. Do našich krajů se sice dostaly teprve před pár lety, těší se však stále větší oblibě, ač v našich obchodech rozhodně nenajdeme tolik typů toastovacích chlebů jako třeba v Americe.
Volba kuchyňské linky
vyšlo 20.2.2006
Zařízení kuchyně nám bude sloužit po mnoho let, při výběru nábytku bychom tedy měli být obezřetní a znát přednosti i úskalí jednotlivých materiálů. Nejčastěji volíme mezi laminem, folií, masivem, lakem, sklem a kovem.
Co by měla umět pračka
vyšlo 13.2.2006
Automatické pračky jsou dnes na zcela jiné úrovni než „tancující tatramatky“. Dokáží vyprat i vlnu nebo peří a prádlo vyždímají tak, že v něm zůstane méně než 50 % vlhkosti.
Domácí barové posezení
vyšlo 1.2.2006
Společně s trendem kuchyňských koutů namísto oddělených kuchyní přicházejí do módy také domácí barové pulty. Ty se hodí jak do miniaturních bytů, tak i do velkých domácností.
Povrchová úprava vodovodních baterií
vyšlo 28.1.2006
Mezi umyvadlovými i džezovými bateriemi dnes jednoznačně vede chrom. Co když ale nejste zrovna fanoušci chladné krásy a středního proudu. Jaké jsou možnosti a proč se rozhodnout pro jednu z nich?
Kuchyňský kout začíná válcovat samostatnou kuchyň
vyšlo 26.1.2006
Už před stovkami let byla centrem všeho dění v domě kuchyně. Po dlouholetém trendu malých zastrčených panelákových kuchyněk se do módy vracejí byty s rozlehlými kuchyněmi a zejména s kuchyňskými kouty propojenými s obývacím pokojem. Takové řešení má mnohé výhody.
Výhody elektrické pečící trouby
vyšlo 10.1.2006
Možná, že právě vy rádi pečete, ale dosud vám nikdo nevysvětlil výhody elektrické trouby, a tak se stále trápíte s tou starou plynovou. V následujícím článku se pokusíme objasnit důvody, proč se při nákupu pečící trouby rozhodnout právě pro tu elektrickou.
Čisté nádobí bez práce
vyšlo 28.12.2005
Myčku nádobí vlastní dnes zhruba 12 % domácností. Přesto je u nově pořizovaných kuchyní již standardem. Důvodů nalezneme hned několik – úspora času, energie, vody a také možnost věnovat se místo mytí špinavého nádobí svým koníčkům, práci či rodině.
Ve fritovacím hrnci lze smažit i řízky z kapra
vyšlo 20.12.2005
Už za několik dní se budou ve většině domácností smažit řízky z kapra. Vzhledem k tomu, že je kapr specifickým jídlem, které si mnozí dopřávají opravdu jen na Štědrý den, bývá řízků i v méně početné domácnosti připravováno až několik desítek. A tak je nasnadě smažit je raději než na pánvi ve fritéze.
Drtiče odpadků
vyšlo 11.12.2005
Drtiče odpadků jsou značných přínosem ke zdravějšímu a hygieničtějšímu prostředí. Ulehčením práce jsou také pro ty, kteří by rádi třídili odpad, ale nechtějí nikde dlouho skladovat zbytky jídla.
Nesnesitelná lehkost vysávání...
vyšlo 30.11.2005
Obchodní domy i malé elektro obchůdky jsou plné vysavačů všech možných barev, tvarů i funkcí. Můžete si koupit vysavač obyčejný, vodní, bezsáčkový nebo vysavač, který vysává bez vás. I ceny jsou stále příznivější. Zdání ovšem někdy klame. Podle čeho se při nákupu orientovat?
Když vysavač zapáchá
vyšlo 16.11.2005
Ač je v dnešní době na trhu již nepřeberné množství vysavačů různých typů, druhů a funkcí, stále u mnoha z nich (zejména těch sáčkových) zůstává jeden starý problém. Po čase většina z nich začne zapáchat. Jak se této nepříjemnosti zbavit?
Jednoduchý trik, jak odvápnit varnou konvici, …
vyšlo 14.11.2005
…a prodloužit tak její životnost. Snad v žádné domácnosti už dnes nechybí varná konvice. Mnoho lidí však neví, že nejen pračky či myčky, ale i tento přístroj je nutné čas od času odvápnit, čímž se prodlužuje jeho životnost. Trik, jak vodní kámen ze spirály varné konvice odstranit, je přitom velice jednoduchý.
Je libo šálek kávy…
vyšlo 8.11.2005
Zvláště v tomto pošmourném ročním období si začátek dne bez šálku kávy ani nedovedeme představit. Vůně i lahodná chuť kávy navodí příjemnou náladu a zmobilizuje síly do dalšího náročného dne. Dobrá káva však nejsou pouze kvalitní zrnka, ale také kvalitní přístroj.
Užitečné maličkosti v kuchyni
vyšlo 4.11.2005
Zařizování kuchyně, to není pouze výběr barvy dvířek a tvarů úchytek. Mnohdy jsou užitečné maličkosti, které se ukrývají uvnitř skřínek, důležitější než design kuchyně. Právě od těchto maličkostí a detailů se odvíjí také výsledná cena kuchyně.