Kuchyně
Jak se vaří v římském hrnci
vyšlo 4.7.2006
Pokud rádi vaříte a přemýšlíte, co vám ještě chybí v kuchyni, pak je to možná takzvaný římský hrnec. Tento kus keramiky se hodí pro všechny majitele kuchyňské trouby, kteří chtějí jíst zdravě, pro ty, co drží redukční dietu nebo chtějí zkrátka jen zkusit vařit trochu jinak než klasicky.
Vaření bez par
vyšlo 27.5.2006
Odsavač par neboli digestoř je v nových kuchyních již naprostou samozřejmostí a nutností. Zbavíme se totiž případného zápachu, vlhkosti i mastných par, které by jinak ulpěly na kuchyňském nábytku.
Poradna: Rekonstrukce kuchyně a koupelny
vyšlo 17.5.2006
Zadáním úkolu byla úprava kuchyně, koupelny a WC v malém dvoupokojovém bytě 67-leté paní bez závažnějších stavebních úprav. Podívejte se, jaké změny navrhují odborníci.
Malá kuchyň - více přemýšlení
vyšlo 8.5.2006
Pořekadlo, co je malé, to je milé, platí i o kuchyních. Ani v jejich případě nemusí být malý prostor handicapem. Ovšem za předpokladu, že chybějící metry čtvereční nahradíte skutečně racionálním uspořádáním a vybavením.
Když nádobí, tak kvalitní
vyšlo 19.4.2006
Základem každé kuchyně jsou kvalitní spotřebiče a samozřejmě kvalitní nerezové, teflonové, titanové či jiné nádobí. Internetový obchod Ivka nabízí několik zajímavých novinek, které potěší vášnivé i příležitostné kuchaře a kuchařky.
Vaříme, ale kde a na čem?
vyšlo 11.4.2006
Jsou určité věci, které nemůže postrádat žádná kuchyň, aby správně plnila svůj prvotní účel - přípravu jídla. Jsou ale i pravidla, jak tyto věci poskládat, aby kuchyň byla i pohodlná a bezpečná.
Důležitý detail zvaný garnýž
vyšlo 30.3.2006
Záclony i závěsy dokáží interiér bytu neuvěřitelně zútulnit. Neměli bychom zapomínat ani na zdánlivé detaily. Na detailech na totiž celé stojí, přesnění řečeno visí. Řeč bude o garnýžích a jejich správném výběru.
Topinkovače se vyrábějí už celé jedno století
vyšlo 24.2.2006
Toastery neboli topinkovače oslavily nedávno už stoleté výročí. Do našich krajů se sice dostaly teprve před pár lety, těší se však stále větší oblibě, ač v našich obchodech rozhodně nenajdeme tolik typů toastovacích chlebů jako třeba v Americe.
Volba kuchyňské linky
vyšlo 20.2.2006
Zařízení kuchyně nám bude sloužit po mnoho let, při výběru nábytku bychom tedy měli být obezřetní a znát přednosti i úskalí jednotlivých materiálů. Nejčastěji volíme mezi laminem, folií, masivem, lakem, sklem a kovem.
Co by měla umět pračka
vyšlo 13.2.2006
Automatické pračky jsou dnes na zcela jiné úrovni než „tancující tatramatky“. Dokáží vyprat i vlnu nebo peří a prádlo vyždímají tak, že v něm zůstane méně než 50 % vlhkosti.
Domácí barové posezení
vyšlo 1.2.2006
Společně s trendem kuchyňských koutů namísto oddělených kuchyní přicházejí do módy také domácí barové pulty. Ty se hodí jak do miniaturních bytů, tak i do velkých domácností.
Povrchová úprava vodovodních baterií
vyšlo 28.1.2006
Mezi umyvadlovými i džezovými bateriemi dnes jednoznačně vede chrom. Co když ale nejste zrovna fanoušci chladné krásy a středního proudu. Jaké jsou možnosti a proč se rozhodnout pro jednu z nich?
Kuchyňský kout začíná válcovat samostatnou kuchyň
vyšlo 26.1.2006
Už před stovkami let byla centrem všeho dění v domě kuchyně. Po dlouholetém trendu malých zastrčených panelákových kuchyněk se do módy vracejí byty s rozlehlými kuchyněmi a zejména s kuchyňskými kouty propojenými s obývacím pokojem. Takové řešení má mnohé výhody.
Výhody elektrické pečící trouby
vyšlo 10.1.2006
Možná, že právě vy rádi pečete, ale dosud vám nikdo nevysvětlil výhody elektrické trouby, a tak se stále trápíte s tou starou plynovou. V následujícím článku se pokusíme objasnit důvody, proč se při nákupu pečící trouby rozhodnout právě pro tu elektrickou.
Čisté nádobí bez práce
vyšlo 28.12.2005
Myčku nádobí vlastní dnes zhruba 12 % domácností. Přesto je u nově pořizovaných kuchyní již standardem. Důvodů nalezneme hned několik – úspora času, energie, vody a také možnost věnovat se místo mytí špinavého nádobí svým koníčkům, práci či rodině.
Ve fritovacím hrnci lze smažit i řízky z kapra
vyšlo 20.12.2005
Už za několik dní se budou ve většině domácností smažit řízky z kapra. Vzhledem k tomu, že je kapr specifickým jídlem, které si mnozí dopřávají opravdu jen na Štědrý den, bývá řízků i v méně početné domácnosti připravováno až několik desítek. A tak je nasnadě smažit je raději než na pánvi ve fritéze.
Drtiče odpadků
vyšlo 11.12.2005
Drtiče odpadků jsou značných přínosem ke zdravějšímu a hygieničtějšímu prostředí. Ulehčením práce jsou také pro ty, kteří by rádi třídili odpad, ale nechtějí nikde dlouho skladovat zbytky jídla.