Kuchyně
Drátěný program – na co všechno jej můžeme použít
vyšlo 28.4.2007
Drátěné výrobky se stali vyhledávanými bytovými doplňky. Jeho oblíbenost stoupá a není se co divit, snadno se udržuje, zabere minimální prostor, je variabilní a velmi lehký, takže upevnění poličky je dílem okamžiku. Povrchová úprava v chromovaném či plastovém provedení působí esteticky a navíc se drátěné doplňky dají pořídit za velmi přijatelnou cenu. Proto s nimi vyřešíme téměř jakýkoliv úložný prostor.
Co všechno umí dnešní mikrovlnné trouby
vyšlo 5.4.2007
Málokterou domácnost si dnes dokážeme představit bez mikrovlnné trouby. Používáme ji k ohřátí jídel i nápojů, ráno rychle ohřejeme čaj, za pár minut připravíme večeři a dokonalejší přístroje využíváme jako teplovzdušné trouby. Čím mikrovlnky konkurují jiným kuchyňským spotřebičům?
Sledujete rádi počasí?
vyšlo 30.3.2007
Asi znáte ten vtip o bačovi, kterému visí zvenku na chalupě provázek. Když se ho ptají, k čemu je to dobré, odpovídá: „To je meteorologická stanice...“ „Cože?“ „No to je jednoduché. Když je suchý, znamená to, že je hezky. Když je mokrý, tak prší. No a když se hýbe, fouká vítr…“
Vaříme v páře
vyšlo 24.3.2007
Také vás od vašeho úmyslu přejít na zdravou výživu pokaždé odradí složitost přípravy „zaručeně“ zdravých jídel a ani představa pohanky, tofu a dalších sójových náhražek vás nikterak neláká? Zkuste to jinak. Jezte to, co jste byli zvyklí doposud, jen si jídlo namísto v oleji připravte v páře. Uvidíte, že nic neztratí ze své chuti a vy se přitom neprohřešíte proti zásadám zdravého stravování.
Nákup příborů a následná péče o ně
vyšlo 20.3.2007
Nákup příborů je dlouhodobou investicí. Ať je pořizujeme do nové domácnosti, obměňujeme vysloužilé nebo příbory vybíráme jako dar trvalé hodnoty, přihlížíme nejen k jejich vzhledu, ale i podle toho, zda jsou vhodné k čistění v myčce.
Jak správně skladovat potraviny v chladničce?
vyšlo 14.3.2007
Přesvědčovat hospodyňky o nutnosti uchovávat potraviny tak, aby se nekazily, je nošením dříví do lesa. Ale víte, že ani v chladničce nejsou potraviny bezpečně chráněny před bakteriemi?
Ostrůvek v kuchyni
vyšlo 9.3.2007
Propojení kuchyně s obývacím pokojem se stalo doslova hitem dnešních novostaveb. Nikdy však nedochází k úplnému sloučení a většinou jsou obě části místnosti vzájemně odděleny alespoň opticky. K tomu slouží různé barové pulty a v poslední době stále oblíbenější kuchyňské ostrůvky. Jsou nejen vhodným estetickým řešením, ale přináší i mnohé praktické výhody.
Lepidla v domácnosti
vyšlo 2.3.2007
Lepidlo se v domácnosti vždycky hodí. Tu něco upadne, támhle „se“ něco rozbije… Ale každý materiál je jiný a jedno lepidlo nám na všechny stačit nebude. Jaké tedy mít doma?
Jak si vybrat mrazničku?
vyšlo 20.2.2007
Dříve než se vydáte koupit mrazničku, měli byste si rozmyslet, co od ní očekáváte, a podle toho si teprve vybírat. Základní kritéria při nákupu mrazničky jsou spotřeba energie, užitný objem, kvalita, značka a samozřejmě cena.
Domácí „pekárna“ na chleba
vyšlo 18.2.2007
Vůně čerstvě pečeného chleba přiláká i zapřísáhlé „masožravce“. Hned si ke krajíci představí plátek tlačenky, pečené vepřové koleno nebo alespoň klobásku. Ale kde sehnat teplý a voňavý chleba právě vytažený z pece? Domácí chléb si můžete dopřát dokonce každý den. Pořiďte si elektronickou pekárnu.
Co prozradí o výrobku energetický štítek
vyšlo 10.2.2007
Energetický štítek je dobrým rádcem a nezbytným pomocníkem při výběru spotřebičů pro naši domácnost. Umožňuje nám, abychom se mezi jednotlivými výrobky lépe orientovali a na základě uvedených údajů vybrali ten nejúspornější. Pravidelné účty za elektřinu pak přestanou být naší noční můrou.
Čím nahradit obklady v kuchyni
vyšlo 29.1.2007
Při plánování nové kuchyně se snažíme sladit použité materiály. Kuchyň působí jako celek, proto je nutné ji jako celek posuzovat. Podle stylu kuchyňského nábytku ladíme doplňky a další příslušenství. Výrazným prvkem v kuchyni je obklad mezi spodními a horními skříňkami.
Výběr kávovaru na přípravu espressa
vyšlo 27.1.2007
Odpočíváte a máte zrovna chuť na osvěžující šálek voňavé kávy? Stačí jen stisknout tlačítko a přístroj na přípravu espressa se sám postará o lahodný nápoj. K tomu potřebujeme stejně kvalitní kávovar. Ale podle čeho vybírat? Podle ceny nebo renomované značky?
Výběr plynové varné desky
vyšlo 8.1.2007
Při pořizování nové kuchyňské varné desky stojíme před prvotním rozhodnutím. Zda-li zvolíme klasickou plynovou varnou desku nebo moderní elektrickou sklokeramickou varnou desku. Mnohdy však nemáme na výběr.
Pomocníci do kuchyně – topinkovače a sendvičovače
vyšlo 31.12.2006
V Anglii snad nenajdete rodinu, ve které by se při vydatné snídani nepodával dozlatova propečený křupavý toast. Není divu, že právě z tohoto souostroví pochází i samotný vynálezce prvního elektrického topinkovače. Musíme však dodat, že na chutných toastech si již dávno před jeho vynálezem pochutnávali i staří egypťané.
Elektrický kráječ
vyšlo 18.12.2006
Mezi praktické pomocníky, kteří si našli své místo v českých domácnostech, patří bezesporu i elektrický kráječ. Zatímco jeho ruční předchůdce se využíval především na krájení chleba, vlastnosti elektrického kráječe oceníte i při krájení zeleniny, salámů a sýrů.
Štědrý a veselý stůl
vyšlo 11.12.2006
Jídelní stůl hraje v rodinném životě velmi podstatnou roli. U něj se nejen jí, ale také komunikuje a probírá vše, co členům rodinné tlupy den přinesl. Tam, kde se lidé u stolu nepotkávají, obvykle něco drhne. O Vánocích to samozřejmě nesmělo být v lichém počtu a tak si vypomohli třeba i poutníkem.