Kuchyně
Vybíráme zvlhčovač vzduchu
vyšlo 13.8.2007
Vlhkost vzduchu má velký význam pro náš zdravotní stav a dokonce ovlivňuje pracovní výkon. V obytných prostorách lékaři doporučují padesátiprocentní vzdušnou vlhkost.
Vaříme v tlakovém hrnci
vyšlo 1.8.2007
Máte-li rádi šťavnatý gulášek, křehkou zeleninu a pěkně doměkka a rychle uvařené luštěniny, pak se ve vaší domácnosti určitě najde nádobí, které letos slaví již třistadvacáté narozeniny - tlakový Papinův hrnec.
Použití kamene v kuchyni
vyšlo 27.7.2007
Kuchyň dávno není pouze místností na vaření. Je součástí vašeho interiéru, a proto jsou na její podobu kladeny mnohem vyšší nároky než dřív. Při výběru materiálu stále více lidí upřednostňuje kámen. Kámen patří mezi luxusní materiál, ale pro jeho uplatnění v kuchyni platí pravidlo střídmosti. O možnostech jeho využití se dočtete v následujícím článku.
Vaříme v malém
vyšlo 24.7.2007
Ať už si zařizujeme malý kuchyňský koutek na chalupě, v zaměstnání, či jen bydlíme v jednočlenné domácnosti, jednou z variant, která nám nepochybně vyvstane na mysli, je pořízení si menšího vařiče. Nejen, že tím ušetříme cenné místo na pracovní desce, ale zároveň budeme mít spotřebič, který zcela plnohodnotně zastoupí své větší kolegy.
Kupujeme vysavač
vyšlo 17.7.2007
Luxování nepatří zrovna k nejoblíbenějším domácím činnostem, a snad právě proto je důležité vybrat takový vysavač, se kterým odvedeme práci rychle a kvalitně. Ani to však není jednoduché. Ze všech stran na nás útočí řada firem, která nás prostřednictvím reklam a poutačů přesvědčuje, že právě ten jejich přístroj je nejlepší. Ještě než uvěříte, přesvědčte se, zda tomu skutečně tak je.
Žehlicí automat
vyšlo 13.7.2007
Také váš manžel potřebuje denně čistou košili, ale vás už z toho věčného žehlení límečků přemáhá pocit beznaděje? Pak si pořiďte domů žehlicí dámu vašich snů. Ale pozor, nejedná se o žádnou hospodyňku, která by k vám pravidelně docházela. Tu, o které bude řeč, můžete schovat do komory a vytáhnout ji, kdykoliv pro ni máte práci.
Volte kuchyňský dřez z kvalitního kompozitního materiálu! Budete spokojeni...
vyšlo 12.7.2007
V současné době se dřezy z umělého kamene, často označované jako „granitové“, stávají právem hitem v kuchyních. Vždyť dnes jsou jejich ceny srovnatelné s nerezovými dřezy, a to i u špičkových značek granitových dřezů jako je firma SCHOCK.
Ventilátor – vítané osvěžení pro letní dny
vyšlo 9.7.2007
Letní vedra mohou být velmi úmorná, nehledě na to, zda jste v práci nebo doma. Klimatizace se v našich zemích zatím příliš nerozšířila, ať už z důvodů finančních, energetických či zdravotních, neboť přechody z chladu do tepla nejsou pro naše tělo příznivé. Mnohdy je pocit horka v místnosti způsoben prostě tím, že se vzduch nepohybuje. Tady pomůže ventilátor.
Zavařovací hrnec
vyšlo 28.6.2007
Kdo má pocit, že je dávno pryč éra zavařování - od jahod až po zabijačku - šeredně se mýlí. Kdysi (ne)oblíbená činnost hospodyněk stále pokračuje, ale už ne v prádelním hrnci jak bylo donedávna zvykem, ale daleko modernějším způsobem.
Vybíráme žehličku – novinky na trhu
vyšlo 27.6.2007
Zbavit se špinavého prádla je hračka. Výkonné pračky zvládnou vyprat a usušit prádlo bez naší přítomnosti, ale pověšení a žehlení stejně zabere čas. Moderní technologie už našla řešení, jak žehlením strávit času co nejméně.
Dětská jídelní židlička
vyšlo 24.6.2007
Správné sezení a volba židle je důležitým předpokladem pro každé dítě již od nejútlejšího věku. Jeho organizmus je v bouřlivém období, kdy rychle roste a páteř se formuje. Proto sotva začne sedět, mělo by dítě mít svoji pohodlnou židli, která mu umožní sledovat veškeré dění dospěláckého světa, společně stolovat s rodinou a hrát si.
Návrat Remosky do českých domácností
vyšlo 20.6.2007
Málokterý kuchyňský spotřebič přežil boom nejrůznějších designově vylepšených a digitalizovaných sporáků, pečících trub a elektrických pánví. Mezi hospodyňkami kdysi kolovaly recepty na úžasné pochoutky připravované v pečence, která byla předchůdkyní remosky, jak ji známe v současné podobě.
Porcelánové nádobí – jak poznat kvalitu
vyšlo 11.6.2007
Porcelánové nádobí je charakteristické velkou šíří sortimentu. Nádobí se prodává buď v soupravách, nebo v jednotlivých kusech Porcelánové nádobí je maximálně hygienické, dobře omyvatelné a česká výroba je známá kvalitou výrobků. Záleží již jen na nás jakým druhem porcelánu si svoji domácnost vybavíme.
Jak vybírat myčku nádobí
vyšlo 8.6.2007
Přestože patří myčka nádobí dnes již ke standardnímu kuchyňskému vybavení, stále se vyskytují názory, že je jen dalším zbytečným spotřebičem v domácnosti. Avšak kdo jednou objevil její kouzlo, už nedokáže pochopit, jak se bez ní mohl dříve obejít. Podívejme se, na co bychom se měli při výběru tohoto kuchyňského pomocníka zaměřit.
Kupujeme kuchyňský dřez
vyšlo 29.5.2007
Jednou ze základních součástí každé kuchyně je dřez. I když dnes už vzhledem k stále běžnějším myčkám na nádobí pomalu ustupuje jeho základní funkce, stále je a ještě dlouho bude nepostradatelný. I v době myček slouží dřez k rychlému oplachu nádobí, k mytí zeleniny, masa, různým „špinavým“ pracím apod.
V čem vařit, když je nabídka tak široká...?
vyšlo 11.5.2007
Máte doma nádobí „co kus to originál“ a rozhodli jste se koupit nové? Myslíte si, že je jedno, jak vypadá a z čeho je vyrobeno? Omyl! Správnou volbou nádobí totiž ovlivníte spotřebu energie i své zdraví.
Vybíráme jídelní židle
vyšlo 3.5.2007
Stojíte v obchodě s nábytkem a přemýšlíte, jaké židle koupit k jídelnímu stolu? Výběr je dnes na trhu skutečně obrovský. Jakou a podle čeho židli k jídelnímu stolu vybrat?