Kuchyně
Nesnesitelná lehkost vysávání...
vyšlo 30.11.2005
Obchodní domy i malé elektro obchůdky jsou plné vysavačů všech možných barev, tvarů i funkcí. Můžete si koupit vysavač obyčejný, vodní, bezsáčkový nebo vysavač, který vysává bez vás. I ceny jsou stále příznivější. Zdání ovšem někdy klame. Podle čeho se při nákupu orientovat?
Když vysavač zapáchá
vyšlo 16.11.2005
Ač je v dnešní době na trhu již nepřeberné množství vysavačů různých typů, druhů a funkcí, stále u mnoha z nich (zejména těch sáčkových) zůstává jeden starý problém. Po čase většina z nich začne zapáchat. Jak se této nepříjemnosti zbavit?
Jednoduchý trik, jak odvápnit varnou konvici, …
vyšlo 14.11.2005
…a prodloužit tak její životnost. Snad v žádné domácnosti už dnes nechybí varná konvice. Mnoho lidí však neví, že nejen pračky či myčky, ale i tento přístroj je nutné čas od času odvápnit, čímž se prodlužuje jeho životnost. Trik, jak vodní kámen ze spirály varné konvice odstranit, je přitom velice jednoduchý.
Je libo šálek kávy…
vyšlo 8.11.2005
Zvláště v tomto pošmourném ročním období si začátek dne bez šálku kávy ani nedovedeme představit. Vůně i lahodná chuť kávy navodí příjemnou náladu a zmobilizuje síly do dalšího náročného dne. Dobrá káva však nejsou pouze kvalitní zrnka, ale také kvalitní přístroj.
Užitečné maličkosti v kuchyni
vyšlo 4.11.2005
Zařizování kuchyně, to není pouze výběr barvy dvířek a tvarů úchytek. Mnohdy jsou užitečné maličkosti, které se ukrývají uvnitř skřínek, důležitější než design kuchyně. Právě od těchto maličkostí a detailů se odvíjí také výsledná cena kuchyně.
Nesnášíte žehlení? Pořiďte si sušičku!
vyšlo 8.10.2005
Máte malou koupelnu? Nevlastníte balkon? Neradi žehlíte? Pokud odpovíte alespoň na jednu z těchto otázek kladně, pak je právě pro vás ideálním domácím pomocníkem sušička prádla.
Vestavné trouby – dokonalost pečící automatiky
vyšlo 5.10.2005
Vestavné pečící trouby rozhodně nejsou žádnou novinkou. To ovšem neznamená, že o nich již víme vše, a tudíž nás nemůže nic překvapit. Vestavné trouby s pečící automatikou nabízejí mnoho užitečných funkcí, které je dobré znát a také se podle nich rozhodovat při koupi.
Šikovný pomocník – hřebíkovačka nebo sponkovací pistole
vyšlo 25.9.2005
Velkým pomocníkem při stavbě domu nebo jen i rekonstrukci bytu je sponkovačka nebo hřebíkovačka. Tytam jsou časy, kdy se dřevěné trámy, lišty, obložení, rozhože, koberce, korek, PVC nebo fólie přitloukaly hřebíky kladívkem.
Žehličky a žehlicí prkna doznaly převratných změn
vyšlo 16.9.2005
V každé domácnosti by určitě neměla chybět žehlička. Přestože někteří lidé si nechávají prádlo za úplatu vyžehlit či mandlovat najatou firmou nebo si vystačí se sušičkou, která prádlo nemačká, občas je potřeba přežehlit košili, sukni nebo z hygienických důvodů oblečení pro miminka.
Kuchyně podle učení feng-šuej
vyšlo 1.9.2005
Nedávno jsme vás informovali o tom, co je to čínská nauka feng-šuej a jak se projevuje při stavbě a zařizování bytu či domu. Dnes si ukážeme, jak funguje aplikace tohoto učení přímo v praxi, a sice při zařizování kuchyně, kterou staří Číňané považovali za centrum domova.
Zdravé a chutné vaření na lávovém grilu
vyšlo 30.8.2005
Jako protiklad postupující automatizace a elektronického ovládání všeho, na co si v kuchyni vzpomenete, vystupují lávové grily. Při přípravě pokrmů na lávovém grilu se vracíme proti proudu času k původnímu zdroji tepla – ohni.
Bez nožů se v kuchyni neobejdeme
vyšlo 17.8.2005
Profesionální kuchaři si střeží své nože jako „oko v hlavě“ a spolu s originálními recepty a dovednostmi jsou součástí jejich kuchařského know-how. I méně zdatná kuchařka či kuchař si vaření bez nožů vlastně ani nedovede představit. Ovšem jde samozřejmě i o to, jaké nože používáme.
Aby se nám doma dobře dýchalo
vyšlo 6.8.2005
Většina lidí u nás tráví většinu svého času v uzavřených místnostech, které zadržují velké množství prachu a v nichž žije obrovské množství mikrobů a roztočů. Jak proti nim bojovat?
Parní trouba - nový způsob vaření
vyšlo 5.8.2005
V posledních několika letech se do značné míry změnil životní styl české populace, který s sebou nese i změnu stravovacích návyků. Jíme více zeleniny, ovoce, bílého masa, celozrnného pečiva a změnily se také technologické postupy přípravy pokrmů - méně smažení a více vaření v páře.
Vybíráme vhodný odšťavovač
vyšlo 14.7.2005
K létu neodmyslitelně patří také hromady čerstvého ovoce a zeleniny. Mnohdy v parném horku nemá člověk chuť na klasický oběd a bohatě jej zasytí i jen tyto "lehké" potraviny. Stále větší oblibě se těší zejména výživné ovocné či zeleninové šťávy, a tak by ve vaší kuchyni neměl chybět kvalitní odšťavovač.
Rohový dřez – dost místa pro všechno
vyšlo 9.7.2005
Stále častěji se, hlavně díky novým technologiím a materiálům, objevují v kuchyních atypicky umístěné dřezy a integrovaná mycí centra. Novým umístění pro dřezy se tak stávají dosud nevyužité a problematické rohy.
Dokonalé chlazení
vyšlo 27.6.2005
Bez lednice si chod kuchyně, zvláště teď v létě, nedovedeme představit. Tatínkové a děti oceňují u lednice zejména její obsah, maminky se starají, jak ji udržet stále plnou dobrot. Co ale v případě, že stará lednice už nestačí potřebám rodiny nebo doslouží úplně?