Kuchyně
Smaltované nádobí slaví návrat do kuchyně i na chalupu
vyšlo 8.6.2011
Co se týče kuchyňského nádobí, setkáte se dnes na trhu s nepřeberným množstvím nejrůznějších materiálů. Jen jeden materiál však přečkal staletí a o své místo v českých kuchyních bojuje dodnes - smalt. Smaltované nádobí má své příznivce i odpůrce, pravdou však zůstává, že má své nesporné výhody, styl a půvab, a tak se k němu čím dál více hospodyněk vrací.
Retro poslech hudby - retro gramofony a rádia
vyšlo 2.6.2011
Veškeré věci podléhají módním trendům a nejinak je tomu i v oblasti spotřební elektroniky. V kurzu je nyní retro, všechny milovníky hudby a starých časů tak jistě potěší retro rádia a přehrávače, které vypadají jako z dob našich dědečků a babiček. Elektronika ukrytá uvnitř už ovšem tak zastaralá není a vy si tak můžete užívat kvalitního zvuku současnosti.
Jak vybrat nádobí pro děti?
vyšlo 7.5.2011
Vybrat nádobí pro naše nejmenší bývá leckdy pořádný oříšek. Ačkoliv je na trhu k dostání nepřeberné množství nejrůznějších druhů, typů, tvarů i barev dětských příborů i sad nádobí, ne všechny splňují přísné hygienické normy, které zaručují jejich zdravotní nezávadnost. Proto byste měli při výběru vždy dávat opravdu dobrý pozor na to co kupujete.
Levné kopie dřezů se rozhodně nevyplatí
vyšlo 2.5.2011
Jak se vyhnout zklamání při koupi granitových dřezů? Nerez nebo granit? To jakým kuchyňským dřezem vybavíte svoji linku naprosto zásadně ovlivní vaše budoucí pohodlí při práci u dřezu a zejména množství práce s čištěním dřezu, aby vypadal stále úhledně a čistě. Jak tedy vybrat?
Vybíráme sporák. Plyn, elektřina nebo kombinace?
vyšlo 28.4.2011
Stojíte před úkolem vybrat nový sporák a nevíte si rady? Pak vězte, že na trhu najdete skutečně širokou nabídku a to jak sporáků plynových, elektrických tak i kombinovaných. Výrobci se dnes doslova předhánějí v tom, kdo nabídne lepší produkt v co nejzajímavějším provedení a s těmi nejnovějšími technologiemi.
Ideální teploty a vlhkost pro spokojené bydlení
vyšlo 7.4.2011
V celé řadě našich domácností, především pak v těch panelákových, žijeme již dlouhé roky v přetopených místnostech s relativně malou vlhkostí vzduchu. A to má za následek nejen horší kvalitu vzduchu a s tím spojené zdravotní obtíže, ale také podstatně větší náklady na vytápění. A jaké, že jsou ideální teploty, které budou šetřit naše zdraví i peněženku?
Jak si usnadnit žehlení?
vyšlo 20.3.2011
Také se vám doma hromadí kupy vypraného prádla čekajícího na vyžehlení a vy ne a ne najít čas a hlavně chuť se do této neoblíbené činnosti pustit? Dnes už nemusí být žehlení taková otrava, stačí si vybrat vhodné žehlicí prkno a práce půjde skoro sama. Nová prkna jsou totiž vybavena řadou „vychytávek“, které nám žehlení zpříjemní.
Spotřebiče vestavné, či volně stojící?
vyšlo 18.3.2011
Pokud si zařizujete kuchyň, dříve nebo později narazíte na otázku zda upřednostnit spotřebiče volně stojící či vestavné. Každá z těchto skupin má své výhody i nevýhody. Abychom vám rozhodnutí ulehčili, uvádíme jejich stručný výčet.
Atraktivní dekory nábytkových dvířek
vyšlo 4.3.2011
Nová řada dekorů nábytkových dvířek Trachea nese příznačný název TRENDY EXCLUSIVE. Renomovaný český výrobce představil půl tuctu fólií, které jeho nábytkovým dvířkům báječně sluší, ale především jsou osobité, výjimečné a lehce luxusní.
Kuchyně ve špičkové kvalitě s nadčasovým designem
vyšlo 2.3.2011
Dnes jsou základem moderního designu v navrhování kuchyní čisté a přímé linie. Moderní domácnosti upřednostňují propojení funkční kuchyně s ostatními obytnými místnostmi. Pro inspiraci nemusíte chodit daleko, neboť brněnská společnost C. I., s. r. o., je český výrobce zakázkových kuchyní a ostatního nábytku, ktery vám ukáže, jak na to.
Formy na pečení dortů, chleba i pečiva
vyšlo 7.2.2011
Tvary forem na pečení sice podléhají do jisté míry módním trendům, mnohem více však hospodyňky oceňují nové materiály forem a jejich vlastnosti. V prodejnách domácích potřeb a na internetu se tak vedle kameniny a smaltovaného plechu setkáváme se silikonem, teflonem, titanem a jinými antiadhezními povrchy. Zda nám do oka padne tradiční srnční hřbet nebo spíše medvídek, je čistě otázkou osobního vkusu.
Podnosy, tácy a tácky
vyšlo 28.1.2011
Snad v každé domácnosti se najde nějaký ten podnos nebo tác. Většinou je vytahujeme pouze při nějakých příležitostech, kdy chceme pohostit návštěvu nebo větší počet lidí. Pokud vám tento praktický pomocník v domácnosti ještě chybí, vydejte se na nákupy. Vybírat můžete z nejrůznějších tvarů, velikostí, materiálů i barev.
Malé spotřebiče do malé kuchyně
vyšlo 24.1.2011
Jestliže také patříte k majitelům nepříliš velké kuchyně, jistě už jste se pozastavili nad tím, jak tuto místnost zařídit, aby byl vhodně využitý každý centimetr daného prostoru. Největším problémem bývají rozměrné kuchyňské spotřebiče, proto bychom jejich nákup neměli uspěchat a vybrat takové, které zohledňují stísněné prostory.
Broušení keramických nožů
vyšlo 13.1.2011
I sebeodolnější a skvěle nabroušený keramický nůž se častým užívání opotřebovává a tak je potřeba jej alespoň jednou za tři roky nabrousit. Jestliže nůž používáme každý den, může u něj po několika letech , při nevhodném používání i několika týdnech, dojít ke ztupení čepele, v horším případě dokonce k jejímu mechanickému poškození.
Jogurtovač aneb jogurt si můžete udělat i doma
vyšlo 10.1.2011
Patříte mezi milovníky jogurtů? I když je na našem trhu nabídka jogurtů skutečně pestrá, možná máte občas pocit, že nemáte přehled, co vše vlastně vámi koupený jogurt obsahuje, zda je kvalitní, často vám jistě přijde i zbytečně drahý a možná dáváte přednost takovým příchutím, které neseženete v obchodech vůbec. Pak není nic jednoduššího, než si pořídit domů jogurtovač a pustit se do výroby jogurtů přesně podle vašich představ a chuti.
Horkovzdušná fritéza – revoluční zdravé fritování
vyšlo 5.1.2011
Pokud také nedokážete odolat zlatavým hranolkům či smaženým kuřecím kouskům a poté si vyčítáte, že jste snědli něco tak nezdravého, máme pro vás dobrou zprávu! Své chutě už nemusíte držet na uzdě. Díky horkovzdušné fritéze si můžete pochutnávat na smažených jídlech a vyhnout se přitom přepálenému tuku i zbytečným kaloriím. Nevěříte?
Dózy na potraviny - uchovávejte potraviny kvalitně a zdravě
vyšlo 4.1.2011
Uskladnit potraviny tak, aby vydržely co nejdéle čerstvé a aby byly uchovány bezpečně, bez rizika napadení bakteriemi nebo plísněmi už dnes není nikterak složité. A rovnou můžete zapomenout na plátěné, igelitové nebo papírové pytlíčky či staré použité krabice.