Kuchyně
Osobní váhy měří hmotnost, tuk i vodu v těle
vyšlo 11.1.2012
Nejfrekventovanějším přístrojem v řadě domácností bývá zejména první měsíc v roce osobní váha. Je to totiž období, kdy se lidé ještě snaží dodržovat nejrůznější novoroční předsevzetí. Ta zní většinou jednoznačně: „Zhubnu“!. Abychom však mohli sledovat, jak hezky jdou nadbytečná kila dolů, potřebujeme k tomu kvalitní a přesnou osobní váhu.
Energetické třídy a úspora energie v domácnosti
vyšlo 10.1.2012
V každé domácnosti se nachází velké množství nejrůznějších elektrických spotřebičů, které dohromady spotřebovávají poměrně hodně elektřiny, jejíž cena navíc neustále roste. Provoz těchto domácích spotřebičů se tak nepříjemně odráží na obsahu našich peněženek. Jak ušetřit a co dělat proto, aby byla spotřeba co nejnižší? Kupujte energeticky úsporné spotřebiče!
Nepodceňujte pravidelné čištění lednice
vyšlo 2.1.2012
Kdypak jste naposledy čistili vaši ledničku? Jen se přiznejte. Možná jste to zvládli v rámci vánočního úklidu, ale možná už si ani nepamatujete, jak je to dávno, co jste tomuto kuchyňskému spotřebiči věnovali trochu pozornosti. A přitom je známo, že právě lednice je největším semeništěm nebezpečných bakterií. Takže hadr do ruky a jde se na to!
Uspořádání kuchyňské linky, skříněk a šuplíků
vyšlo 29.12.2011
Kuchyně je centrem každé domácnosti, a ač se vám to možná nezdá, trávíme v ní více času, než v kterékoliv jiné místnosti v domě. Aby dokonale sloužila svému účelu, je důležité především funkčně zařídit kuchyňskou linku. Nemluvíme jen o sporáku, troubě a pracovní desce, důležité je rovněž uspořádání skříněk a přístup do úložných prostor.
Espresso na kapsle a jeho příprava
vyšlo 19.12.2011
Mnoho lidí si den bez své kávičky nedovede ani představit. Dnes už ale za dobrou kávou nemusíme chodit do kavárny, stačí si pořídit kvalitní přístroj a tento nápoj si jednoduše připravíme i doma. Hitem poslední doby se staly kávovary na přípravu espressa, které fungují na kapsle – výroba lahodné kávy je jednoduchá a rychlá.
Kořenky, hmoždíře, mlýnky na koření a uchování koření
vyšlo 18.12.2011
Každý správný kuchař či kuchařka má ve své kuchyni nejrůznější druhy koření, z nichž mnohé používá neustále a jiné zase jen výjimečně. Aby se ovšem jednotlivé druhy koření nepletly, je dobré si na ně pořídit praktické a zároveň vkusné kořenky. Podle toho, co se nám líbí, si můžeme vybrat kořenky za pár korun, ale také za pár tisíc, záleží jen na nás.
S kvalitním mopem zvládnete úklid levou zadní
vyšlo 10.12.2011
Vánoce se blíží sedmimílovými kroky a mnohé hospodyňky již přemýšlejí nad tradičním předvánočním úklidem. Díky moderním technologiím a novinkám, které se na našem trhu neustále objevují, již nemusíte trávit dlouhé hodiny ohnuté nad kbelíkem s vodou a hadrem. Využijte pestré nabídky, kterou vám trh s úklidovými pomocníky nabízí a ulehčete si podstatně svou práci.
Vysavače s vodní filtrací Vitek
vyšlo 28.11.2011
V roce 2010 měla značka Vitek desáté výročí na českém trhu. Po celou dobu Vitek nabízí technologie, které nejlépe vyhovují potřebám a zájmům zákazníků. Nabízí techniku, která si klade za cíl přinést do života pohodlí, teplo a radost. Značka VITEK je dnes jedna z nejznámějších značek na světě a aktivně se rozvíjí i mimo naši zemi.
Je libo pravou italskou kávu? Pořiďte si kafetiéru alias bialetku
vyšlo 22.11.2011
Říká se jí všelijak. Kafetiéra, perkolátor, mokka konvička nebo také bialetka. Před téměř 80 lety ji vynalezli Italové a používá se dodnes. I přes velký technický pokrok a nepřeberné množství sofistikovaných kávovarů na trhu, nechybí Moka Express dodnes snad v žádné italské domácnosti. Používá se hodně i v Řecku nebo Španělsku a také u nás je stále poměrně hodně rozšířený.
Konvice, čajové šálky a příprava čaje
vyšlo 21.11.2011
Čaj patří k nejoblíbenějším nápojům a je lidmi užíván již po tisíciletí. V různých podobách se pije snad na celém světě, působí totiž blahodárně na lidský organismus. Aby si udržel svou kvalitu a pozitivní účinky, musíme vědět, jak jej vhodně skladovat a také jej musíme umět připravit. Požitek z pití pak umocní stylové nádobí, v němž ho budeme servírovat.
Napařovací hrnec a vaření v páře
vyšlo 21.11.2011
Příprava různých chodů najednou v napařovacím hrnci je známá věc. Tento hrnec ale na rozdíl od svých napařovacích kolegů se sítky funguje tak, že jednotlivé napařovací misky jsou opatřeny dvojitými stěnami, kterými ze spodního hrnce prochází pára. Díky této nové technologii tak nedochází k ovlivnění chutí pokrmů připravovaných v jednotlivých poschodích.
Osvětlení kuchyně a jídelny
vyšlo 25.10.2011
Zvolit správné osvětlení kuchyně je velmi důležité z hlediska pracovního, ale také uživatelského komfortu. Kuchyň či kuchyňský kout je totiž pracovištěm, kde se vaří, ale zároveň i prostorem, kde se setkáváme s blízkými lidmi. Měla by být proto nejen praktická, ale také útulná. A jistou dávku útulnosti můžeme navodit právě pomocí nejrůznějších světel.
Čištění a údržba dřevěné kuchyně
vyšlo 23.9.2011
Ve výčtu přírodních materiálů stojí stále na prvních příčkách dřevo, dokáže totiž zútulnit každý interiér a to bez ohledu na to, zda jde o interiér klasický či moderní. Jestliže také patříte k jeho milovníkům a rozhodli jste se dřevem obklopit i v kuchyni, měli byste vědět, jak o dřevěnou kuchyňskou linku správně pečovat, aby zůstala dlouho krásná.
Stropní odsavače par
vyšlo 13.9.2011
Ne vždycky se z kuchyně linou jen příjemné vůně, občas se stane, že se nám povede i něco připálit. Takového zápachu se samozřejmě chceme co nejdříve zbavit. Otevřené okno příliš nepomáhá, vyhráno tak mají ti, kdo si domů pořídili stropní odsavač, který zajistí co nejrychlejší odsání výparů z místnosti.
Granitový dřez - jak a kde dobře nakoupit?
vyšlo 7.9.2011
Vzhled a čistota dřezu se významně podílí na celkovém dojmu z kuchyně. V neposlední řadě by měl být praktický, odolný a neměnit časem příliš svůj zánovní vzhled. To platí dnes v oblasti dřezů pro kvalitní kuchyňské granitové dřezy. Jak a kde dobře nakoupíte se dočtete v následujícím článku.
Keramické dřezy vynikají životností i designem
vyšlo 5.9.2011
Keramika je tradičním a osvědčeným materiálem, který používali již naši předci. Vyniká totiž skvělými užitnými vlastnostmi a je velmi odolná. Možná máte pocit, že keramické dřezy se hodí spíše do rustikálně pojatého interiéru nebo do kuchyně na chalupě, ale realita je jiná. Keramické dřezy se dnes vyrábí i v nevšedních pokrokových designech a moderních barvách.
Jak vybírat kuchyňský nůž?
vyšlo 3.9.2011
Na kuchyňských nožích bychom rozhodně šetřit neměli. Každý, kdo se alespoň čas od času pohybuje v kuchyni, dobře ví, že bez kvalitního kuchyňského vybavení se z vaření mnohdy stává jen nepříjemná povinnost. Zatímco nejrůznější kuchyňské pomocníky můžeme do jisté míry oželet, bez pořádného kuchyňského nože se neobejdete.