Kuchyně
Elektrocentrála jako záložní zdroj na chalupu
vyšlo 4.8.2012
Stojí vaše chata nebo chalupa mimo civilizaci, uprostřed luk a lesů? Mnozí vám tuto romantiku jistě závidí, ale vy víte, že to má i svá úskalí. Tím hlavním problémem je, že není možné ji napojit na elektrické vedení. Záchranou v tomto případě může být kvalitní elektrocentrála, která zastoupí funkci dlouhodobého zdroje elektrické energie.
Vaření v mikrovlnné troubě
vyšlo 29.7.2012
Mikrovlnná trouba je skvělým pomocníkem každé moderní kuchyně. Spousta lidí ji používá k ohřevu nebo rozmrazování potravin, dnešní mikrovlnky toho však umí mnohem více. Multifunkční mikrovlnné trouby je možné využívat na vaření, pečení, dušení či grilování. Příprava jídla tak bude časově méně náročná než na sporáku a výsledek přitom stejně chutný.
Na čerstvé koření a bylinky potřebujeme hmoždíř
vyšlo 26.7.2012
V kuchyni se při přípravě pokrmů neobejdeme bez koření. Pokud tedy chcete používat skutečně čerstvé bylinky a krásně aromatické koření, pořiďte si hmoždíř. Žádnou jinou technikou nedocílíte takové vůně a chuti právě jako pomocí drcení, tlučení a tření v hmoždíři. Hmoždíř by tak měl být neodmyslitelným pomocníkem každé dobré kuchařky či kuchaře.
Vakuování potravin prodlouží jejich trvanlivost
vyšlo 21.7.2012
Skladovat potraviny tak, aby nepodlehly rychlé zkáze, uchovaly si chuť a neztratily nic na své kvalitě, umožňuje zmrazení, zavaření nebo nejmodernější a šetrný způsob - vakuové systémy. V době, kdy na zahrádce dozráva nejrůznější ovoce a zelenina a lesy jsou plné hub, vakuování potravin jistě oceníte.
Máte malou kuchyň? Pořiďte si skladné hrnce
vyšlo 3.7.2012
V kuchyni často bojujeme s nedostatkem místa, zejména ve skříňkách máme mnohdy doslova narváno a řešíme, kam uložit hrnce, poklice a podobné nádobí. Skvělým řešením tohoto problému mohou být hrnce, které jdou vkládat jednoduše do sebe a navíc mají i odnímatelné rukojeti, proto je jejich uložení naprosto bezproblémové.
Blum – kuchyně v pohybu
vyšlo 25.6.2012
Žádné vaření se neobejde bez tvůrčího nepořádku. Ve volné chvilce, třeba mezi mícháním polévky a přípravou dalšího chodu, si chceme trochu uklidit pracovní plochu. Posbíráme nepořádek a narazíme na problém. Máme plné ruce odpadků a musíme řešit, jak zdolat zavřený výsuv pro odpad. Výsledkem jsou špinavé úchytky, odpad popadaný na zem a zaneřáděná kuchyň.
Drátěný program UVAX - přehledná kuchyň v elegantním designu
vyšlo 21.6.2012
Aby byla příprava jídla příjemná, je třeba mít kvalitně vybavenou a přehlednou kuchyň. Každá hospodyňka ale ví, jak je někdy těžké udržet v ní pořádek. Díky drátěnému programu české firmy UVAX, s. r. o. však získá každá vařečka, naběračka, kořenka a další potřeby své místo. Kuchyň bude krásně přehledná a vy budete vždy vědět, kam pro co sáhnout.
Moderní jídelní židle a stoly – místo pro rodinu
vyšlo 31.5.2012
Doby, kdy se jídelna tísnila v koutě kuchyně, jsou minulostí. Moderní jídelna je důležitým spojovacím článkem mezi obytným a kuchyňským prostorem, těžištěm celého bytu – scházíme se v ní k běžnému stolování, ke svátečním příležitostem, při probírání každodenních témat nebo při různých oddychových aktivitách, často je místem příjemného posezení s přáteli. Měla by spojovat kvality obytného i kuchyňského prostoru – být pohodlná a příjemná, zároveň praktická a funkční. Jejímu zařizování bychom proto měli věnovat patřičnou pozornost.
Výběr plynové varné desky. Jaké jsou novinky?
vyšlo 30.5.2012
Přestože se dnes do popředí dostávají elektrické sklokeramické či indukční varné desky, spousta lidí stále dává přednost vaření na plynu. U mnohých je to možná otázka zvyku, ale řada domácností vidí jednoznačnou výhodu v možnosti rychlé a přesné regulace teploty. Pokud jste se také rozhodli pořídit si novou plynovou varnou desku, je následující článek právě pro Vás.
Lisy na česnek – užiteční pomocníci i designové doplňky do kuchyně
vyšlo 28.5.2012
Česnek má v kuchyni své nenahraditelné místo a při přípravě řady pokrmů se bez něj zkrátka neobejdeme. Dokážete si představit třeba bramborák nebo špenát bez česneku? Nechybí ani v řadě polévek a pomazánek. Manipulace s ním však nebývá vždy jednoduchá, proto existuje několik moderních „udělátek“, které nám ji usnadní.
Set granitový dřez a baterie? Ano, ale volte kvalitu
vyšlo 23.5.2012
Ideálním řešení zajišťující jak trvanlivost vzhledu, tak malé nároky na denní údržbu, je granitový dřez. Na trhu najdeme tyto dřezy i v setech za velmi výhodné ceny. Ne každý set však očekávání naplní. Jak a kde dobře nakoupíte, čtěte dále…
Fondue není pouze jídlo
vyšlo 18.5.2012
Každý milovník fundue vám řekne, že nejde pouze o jídlo, ale doslova o obřad. K fondue je vždy potřeba určitá atmosféra, správné ingredience a hlavně ten správný fondue set. Možná jste dosud nevěděli, že i mezi jednotlivými soupravami existují rozdíly.
Laminátová podlaha v kuchyni
vyšlo 16.5.2012
Uvažovali jste o pokládce laminátové podlahy do vaší kuchyně, ale slyšeli jste, že tento typ podlah nevyniká zrovna vysokou odolností proti vlhkosti, poškrábání a skvrnám? Nenechte se těmito informacemi odradit, kvalita moderních laminátových podlah je jedinečná. Laminát vyniká mnoha skvělými vlastnostmi a je materiálem hodícím se do všech interiérů.
Kuchyně podle feng-šuej
vyšlo 4.5.2012
Strava je důležitým zdrojem životní energie. O tom, že musí být zdravá, nikdo nepochybuje, ale ne každý také věnuje pozornost prostředí, v němž je připravována a konzumována. Čínské učení feng-šuej tvrdí, že pokud jídlo chystáme v nevyhovujícím prostředí, jeho negativní energii následně konzumujeme. Na vhodné uspořádání kuchyně je tak třeba dávat dobrý pozor.
Spotřebiče do rustikální kuchyně
vyšlo 25.4.2012
Pokud se rádi obklopujete starými věci a okouzlil vás nábytek našich babiček, jsou pro vás rustikální kuchyně jako stvořené. Rustikální neboli selský styl dnes už nenajdete jen na chatách a chalupách, setkáte se s ním i v městských bytech. Aby byl dojem venkova co nejdokonalejší, je třeba vybrat spotřebiče ve stejném stylu, které skvěle doplní kuchyňskou linku.
Nerezové mýdlo pohltí i zápach z česneku
vyšlo 24.4.2012
Nejen profesionální kuchaři, ale i běžné hospodyňky jistě vědí, jak je někdy obtížné odstranit z rukou určité pachy potravin, s nimiž přišli během přípravy jídla do kontaktu. Ještě dlouho poté jsou ruce cítit třeba rybinou, cibulí, česnekem nebo aromatickým sýrem. Těchto nežádoucích parfémů je dnes možné se jednoduše zbavit nerezovým mýdlem.
Vařiče vajíček zvládnou i volská oka
vyšlo 9.4.2012
Pokud je pro vás bohatá snídaně základem, bez něhož si nedovedete představit začátek dne, určitě se vám čas od času na talíři objeví i klasické vařené vajíčko. Skvělým pomocníkem pro přípravu takovéto vydatné snídaně vám může být vařič vajec, neboli „vejcovar“, který vajíčka uvaří správně a přesně podle vaší chuti.