Tlaková parní trouba je kuchyňský profesionál
03.03.2010
Většina výrobců domácích spotřebičů své výrobky neustále rozšiřuje o nové a nadstandardní funkce. Dnes si kromě běžných domácích pomocníků můžeme pořídit takové, které nám práci v kuchyni nejen výrazně usnadní, ale dokážou připravit pokrm na opravdu profesionální úrovni.
Možná jsme před časem takové luxusní přístroje považovali za zbytečné, ale dnes už je přijímáme jako samozřejmost. Určitě k nim patří tlaková parní trouba Miele, s níže je vaření nejen komfortní a rychlé, ale i zdravé.
Tlaková parní trouba Miele DG 4164 je trouba pro kuchaře, kteří vyžadují špičkové možnosti profesionální přípravy pokrmů. Speciální zvláštností tohoto přístroje je úprava jídel pod tlakem, což dobu přípravy zkracuje asi o polovinu. Požadované teploty lze nastavovat v krocích po jednom stupni od 40 až do 120 stupňů Celsia. Vedle tlakové parní úpravy je možná i úprava bez tlaku. Jako všechny parní trouby této značky i tento typ pracuje s externím vyvíječem páry.
Trouba je vybavena nerezovou čelní stěnou s povrchovou úpravou CleanSteel, která je odolná vůči otiskům prstů a čištění nerezových ploch funguje bez speciálních čisticích prostředků. Přístroj je k dostání i se stahovacími dvířky. Vestavný spotřebič má sice vyšší nároky na instalaci než jiné parní trouby Miele, zato umožňuje komfort pevného přívodu a odtoku vody. Plnění nádrže na vodu není u této parní trouby nutné a vznikající kondenzovaná voda je na konci procesu úpravy odčerpána automaticky.
Recept na úspěšné vaření kombinované parní trouby spočívá v její všestrannosti. Spotřebič pracuje se suchým horkem a s vlhkou párou. Je-li zapotřebí suché horko například pro přípravu mražených hranolek, lze přístroj využít jako horkovzdušnou pečicí troubu. Chytrý komfortní přístroj pomáhá začátečníkům přes zdánlivě nemožné překážky a zkušené dokáže ohromit téměř neuvěřitelnými výsledky pečení a vaření. Tlaková parní trouba slouží k ohřevu, rozmrazování, ale také zavařování a dezinfekci. Pořídíte ji za 79 990 tisíc korun.
Přístroj na gratinování
Dalším speciálním spotřebičem od Miele, který jsme kdysi neznali a nepoužívali, je přístroj salamandr, na jehož desce se opéká pokrm shora. Salamander CS 1421 S je mašinka na gratinování, zapékání a udržování teploty pokrmu. Salamandr bývá zapuštěn do pracovní desky. Po zapnutí se vysune ocelová deska s halogenovým topným tělesem, při němž se pokrm zapéká, gratinuje nebo udržuje hotové jídlo v teplém stavu. Varná plocha je určená ke gratinování, zapékání nebo zkaramelizování pod horním pečením. Výsuvná pracovní plocha po použití a vychladnutí zajede zpět do pracovní desky. Bezpečnost provozu hlídá blokovací funkce v rozpáleném stavu nebo při zjištění nějakého problému. Cena tohoto luxusního přístroje je 75 900 Kč.
-ar-
Foto: Miele
Články s podobnou tématikou
Kuchyňský sporák je spojením elegance a účelnosti
Nádobí vhodné do trouby
Jak vybírat elektrickou troubu?
Na co si dát pozor při zařizování kuchyně
Výběr plynové varné desky
Akční nabídka - rodinné domy verze Ekonom
Malování pokojů v Praze svěřte odborníkům
Firmy z tohoto oboru naleznete v sekci
Bílá technika a domácí spotřebiče
Článek byl zobrazen 26422 krát.
Diskuze k článku
Nenalezen žádný záznam
Kontextová reklama
Schody na zakázku od českého výrobce
Trepp-art vám nabízí dřevěné a ocelové schody a schodiště na zakázku. Máme za sebou téměř 20 let zkušeností a tisíce realizací po celé Evropě. Digitální zaměření po celé ČR je zdarma.SYSTRA - žaluzie, rolety, markýzy
Český výrobce stínící techniky - dodáváme venkovní žaluzie, screenové rolety, venkovní rolety, interiérové stínění, markýzy a slunolamy. Atypy jsou naše specialita.Dřevěné šperky a bytové dekorace
Výrobky ze dřeva - dřevěné šperky, módní a bytové doplňky, velikonoční a vánočná dekorace. Široká nabídka produktů přímo od českého výrobce.
Další články na téma Bílá technika a domácí spotřebiče
Vakuová svářečka folií - čerstvé potraviny po dlouhé týdny
Hledáte dokonalou ochranu vašich potravin proti zkáze a plísním? Uvažujete, jak dlouhodobě a ekonomicky skladovat potraviny a nejrůznější předměty? Vyzkoušejte vakuovací svářečku, která vám pomůže uchovat potraviny zdravější a déle čerstvé. Má mnohostranné využití, kromě toho, že prodlouží dobu skladování je vhodná i na marinování nebo vaření ve vakuu.
Pultové neboli truhlicové mrazáky šetří energii i peněženku
Pultové mrazáky mají svůj význam ve větších domácnostech, které často zpracovávají a uchovávají větší množství potravin, a nemusí to být jen přebytky ze zahrádky nebo zabijačkové sezónní zásoby. Mrazáky ocení všichni, kteří jsou zvyklí nakupovat v delších časových intervalech.
Co všechno umí foodprocessory?
Představte si, že by vám nějaký přístroj připravil suroviny na bramborový salát včetně oloupání brambor během pár minut. Ano, přesně toto umí food procesory a ještě mnohem více. Záleží na tom, jaký zvolíte typ a jaké nástavce bude mít ve výbavě.
Jak fungují samočistící pyrolytické trouby?
Rádi a často pečete, ale nebaví vás troubu po každém použití složitě čistit a zbavovat ji připečených zbytků jídla? Řešením mohou být moderní pyrolytické trouby vybavené samočistícím systémem. Díky schopnosti spálit při vysoké teplotě všechny nečistoty bude vaše trouba stále jako nová a vy se nebudete muset o její údržbu vůbec starat.
Vinotéky EuroCave, to je kvalita a luxus
Kvalitní víno je dnes běžnou součástí stolování a dopřáváme si je nejen při výjimečných příležitostech. Takové víno ovšem vyžaduje určitou péči. Jak ji ale zajistit, když nevlastníme vinný sklep a bydlíme třeba v bytě na sídlišti, nebo v nepodsklepeném domě? Pomocí klimatizovaných skříní na víno.
Rýže snadno a rychle
Hledáte ideální dárek a výborného pomocníka do každé kuchyně? Zkuste hit letošního roku - rýžovar.
Domov oázou zdraví díky čističkám vzduchu
Aby byl váš domov, kde trávíme nejvíce času, OÁZOU ve světě plném alergenů, potřebujete účinnou zbraň. Tou je zaručeně čistička vzduchu – jako například AP2030 od španělského výrobce TAURUS.
Co by měla umět pračka
Automatické pračky jsou dnes na zcela jiné úrovni než „tancující tatramatky“. Dokáží vyprat i vlnu nebo peří a prádlo vyždímají tak, že v něm zůstane méně než 50 % vlhkosti.