SlideWood design zastřešení

Reklama

Proč si pořídit tlakový hrnec

Poslat upozornění na tento článek emailem Vytisknout článek

27.01.2013

Kdo si chce rychle připravit chutný a především zdravý pokrm, měl by si pořídit tlakový hrnec. Pokud jste na tradiční „papiňáky“ zanevřeli kvůli rámusu, zapařeným oknům, složité manipulaci nebo ze strachu o svou bezpečnost, měli byste se seznámit s moderními tlakovými hrnci současnosti. Ty se s těmi z let minulých absolutně nedají srovnávat – jsou bezpečné a jejich užívání jednoduché.

Určitě jste také slyšeli ty strašidelné historky, jak někomu doma tlakový hrnec vybuchnul nebo v horším případě dokonce někoho zmrzačil. Tyto případy u mnoha lidí způsobily, že tento typ hrnců z kuchyně raději odstranili, než aby se měli při každém vaření strachovat o bezpečnost své rodiny. Mnohé kuchařky a kuchaři mají dodnes z tlakových hrnců strach či respekt. Vše ale pramení ze starých výrobků z hliníku, u nichž docházelo k ucpávání ventilu. Stáří těchto tlakových hrnců je dnes odhadováno na několik desítek let a patří mezi kuchyňské veterány. Tlakové hrnce, které jsou k dostání v dnešní době, jsou z nerezové oceli, nijak nerachotí, nepískají, jsou bezpečné a příprava jídla velmi rychlá, zdravá a jednoduchá. Není tak sebemenší důvod tohoto vynikajícího pomocníka v kuchyni nemít.

Papiňák slaví 333 let!

Papiňák, Papinův hrnec či tlakový hrnec se jmenuje po svém vynálezci, francouzském matematikovi a fyzikovi Denisu Papinovi. Ten v roce 1679 sestrojil hrnec s velmi těsně přiléhající poklicí a bezpečnostním pístem, který zabraňoval explozi. Nejdříve byl používán v chemických laboratořích, ale Papin usiloval o jeho rozšíření do běžných kuchyní. K masovějšímu rozšíření tohoto hrnce došlo až v průběhu 20. století, takže sám autor se slávy za tento vynález nedočkal.

Tlakové hrnce znovu na scéně

Po několika letech útlumu v prvním desetiletí 21. století se dnes papiňáky znovu vrací na scénu a paradoxně se tak stalo ve stejnou dobu, kdy se stále větší oblibě těší tzv. pomalé hrnce. Pomalé hrnce se od těch tlakových velmi liší, dalo by se říct, že jsou dokonce jejich opakem. Jsou totiž založeny na dlouhém dušení jídla při nízké teplotě, zatímco v tlakových hrncích se potraviny vaří při vysokém tlaku a celý proces je tak výrazně rychlejší a energeticky úspornější. Díky vyššímu tlaku je umožněn var vody při vyšší teplotě, tedy okolo 130 ˚C, což zrychlí přípravu jídla až o 70%.


Silit Tlakový hrnec Classic Rojo 4,5l
Tlakový hrnec Classic Rojo z kolekce německé značky Silit. Má zcela jedinečný keramický povrch Silargan, který je odolný vůči poškrábání. Pokrmy si zachovávají svou chuť a vůni. Při vaření můžete vypínat sporák s předstihem a tím výrazně šetříte energii a náklady. Hrnec je vhodný pro všechny typy sporáků včetně indukce. 2 900 Kč

Tlakové hrnce se tak v českých domácnostech dnes opět těší velké oblibě, ale dopustit na ně nedají ani slavní šéfkuchaři. Jedním z nich je například anglický kuchař Heston Blumenthal, který je majitelem restaurace The Fat Duck, jež byla oceněna třemi Michelinskými hvězdami. Jeho restaurace se pravidelně umisťuje na předních příčkách nejlepších restaurací světa. Blumenthal používá papiňák úplně běžně například na vývary. Tlakový hrnec bývá také hlavním aktérem u mnoha receptů fenomenální kuchařské bible s názvem Modernist Cuisine. Jde o nejdůležitější kuchařskou knihu prvního desetiletí 21. století, kde jednotlivé recepty překračují veškeré možné hranice.

Hlavní výhody tlakového hrnce

Vaření v tlakovém hrnci má hned několik výhod. Především je rychlé a šetrné k použitým surovinám, zachovává živiny, vitamíny, minerály a všechny chutě. Je to dáno vyšší teplotou varu, kdy můžeme připravovat potraviny při vyšší teplotě a jídlo se tak rychleji uvaří. Ušetříte až 70% času a asi 50% energie oproti běžnému vaření. Navíc vysoké teploty při tlakovém vaření zničí nežádoucí bakterie. Při přípravě pokrmu ve vlastní šťávě si jídlo zachová svou originální chuť i vůni. V kvalitním tlakovém hrnci tak budete vařit rychleji, úsporněji a také bezpečněji.


Tefal Clipso One P4240769
Tlakový hrnec Tefal Clipso One P4240769 v atraktivním moderním designu v béžové barvě má ploché víko, které skrývá technické části. Tento model nahrazuje hrnec Clipso Easy, 2 500 Kč

Co je možné v papiňáku připravit?

V tlakovém hrnci je možné vařit opravdu pestrou škálu jídel. Skvěle se hodí například pro přípravu poněkud tužšího masa, které by při normálním postupu jinak jen velmi těžko změklo. Připravit tak můžete tužší plátky hovězího masa například z falešné svíčkové, které bude uvařeno za 30 až 60 minut. Při dušení pod poklicí byste museli počítat i s několika hodinami, než by bylo maso poživatelné. Také se tento hrnec často využívá pro přípravu luštěnin, které při klasickém vaření měknou velmi pomalu, někdy i několik hodin. V „tlakáči“ jsou však hotové za několik málo minut, stejně tak jako brambory. Existují speciální kuchařky s recepty přímo určenými pro vaření v tlakovém hrnci.

Bezpečnost především

Dnešní moderní tlakové hrnce jsou naprosto bezpečné a ověřené desítkami let praxe. Vyrábějí se z ušlechtilé nerezové oceli a jsou vymyšlené tak, aby manipulace s nimi nebyla nijak složitá - k ovládání postačí pár pohybů. Pro intenzivnější a rovnoměrné vedení tepla mívají často dvojité (sendvičové) dno a hodí se vesměs na všechny typy vařičů. Lze s nimi vařit na plynu, elektřině, na sklokeramických a indukčních sporácích. Údržba a umývání je naprosto jednoduché, je možné je umývat v běžné myčce. Ventil se neodšroubovává, protože veškerá technika ovládání je umístěna v odnímatelné rukojeti. Koupí tlakového hrnce získáte ideálního pomocníka, který vnese do vaší kuchyně rozmanitost.


Tefal Clipso Control set P4122347
Tlakový hrnec Tefal Clipso Control set P4122347 se skládá ze 2 hrnců o objemu 8 a 4,5 litru a multifunkční poklice s jedinečným systémem snadného otevírání a uzavírání jednou rukou. Navíc rychlost vaření je 3× vyšší než při běžném vaření v hrnci. 4 900 Kč

Jaký si vybrat?

Na výběr dnes máte z široké nabídky kvalitních tlakových hrnců v různých tvarech, velikostech a designovém provedení. Před nákupem tlakového hrnce byste si měli uvědomit, jaké množství potravin v něm budete nejčastěji připravovat. Hrnce se totiž vyrábějí v různých objemech. Vybírat tak můžeme mezi modely o objemu 5, 7, 9, ale i více než 10 litrů. Pokud si můžete vybrat, dejte přednost hrnci s vysokým a vrstveným dnem, u něhož se snižuje možnost připálení pokrmu.

Je dobré, pokud má hrnec více než jeden bezpečnostní ventil a samozřejmě by neměla chybět tavná pojistka. Velmi oblíbené jsou například hrnce cibulového tvaru, papiňáky se skleněnou poklicí či modely s bio programem. Některé opravdu kvalitní tlakové hrnce jsou vybaveny i teploměrem s tlakoměrem, což je skvělá věc, protože mnohé potraviny je nutné připravovat při přesně stanovené teplotě. Skvělou vychytávkou je také vitaminový košík, díky němuž zůstane zachováno až 85% vitamínů v potravinách.

V současnosti je na českém trhu opravdu široká nabídka tlakových hrnců špičkové kvality za velmi přijatelné ceny. Každý si tak může vybrat dle svých požadavků a potřeb. K oblíbeným značkám patří Tefal, který uvedl na trh model Tefal Clipso Control, Fagor s hrncem Fagor Rapid Xpress nebo Tescoma se svými tlakovými hrnci Tescoma Bio Exclusive+.

Recepty pro tlakové hrnce:

Domácí guláš
potřebujeme: 1 kostku hovězího bujónu, 4 střední cibule, 800g hovězího předního masa, 4 lžíce sádla, mletou pálivou papriku, majoránku, sůl, pepř, mletou sladkou papriku, 4 stroužky česneku, drcený kmín, tmavou jíšku

postup: Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno, maso nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme cibuli a necháme ji pomalu zesklovatět. Teplotu zvýšíme na maximum, přisypeme papriku a restujeme asi půl minutky tak, aby paprika nezhořkla. Přidáme maso a restujeme jej, aby se zatáhlo. Až začne vonět a pouštět šťávu, tak jej osolíme, opepříme a přidáme kmín. Následně maso podlijeme vodou, důkladně promícháme, tlakový hrnec zavřeme a maso necháme dusit. Z bujonu si připravíme vývar. Po cca 30 minutách by mělo být maso měkké, nemělo by se však rozpadat na vlákna. Přidáme vroucí bujón a necháme provařit. Do vařícího guláše přisypeme podle potřeby tmavou jíšku nebo přidáme strouhaný chléb na zahuštění. Přidáme také prolisovaný česnek a majoránku. Necháme lehce prohřát a podáváme s houskovým knedlíkem.

Krůtí ptáčky
potřebujeme: 4 plátky z krůtích prsíček, 4 plátky anglické slaniny, 4 okurkové řezy, 4 plátky cibule, hořčici, sůl, pepř, 3 lžíce hladké mouky, 4 lžíce oleje, 1 čajová lžička sladké papriky, 2,5 dl smetany, 2 dl vody.

postup: krůtí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a namažeme hořčicí. Na každý plátek položíme slaninu, okurku a cibuli. Plátky stočíme a sepneme párátkem nebo omotáme nití. Do hrnce nalijeme olej a bez poklice na něm ptáčky nejdříve lehce opečeme. Poté přidáme vodu a hrnec uzavřeme poklicí. Po cca 20 minutách ptáčky zkontrolujeme, vyjmeme je a do šťávy přidáme smetanu s rozmíchanou moukou, čímž vytvoříme zahuštěnou omáčku. Podáváme s rýží či bramborem.

- jap -

Foto: archiv firem

Článek byl zobrazen 30885 krát.

Diskuze k článku

Přidat příspěvěk

Nenalezen žádný záznam

Kontextová reklama

  • Umělé zelené stěny do soukromých i komerčních interiérů

    Umělé zelené stěny FLORUM jsou trvanlivé, nenáročné na údržbu a poskytují vysokou míru zakrytí. Nepotřebují závlahu a jsou vhodné i do tmavých míst
  • Tepelná čerpadla Mach – Chameleon

    Česká tepelná čerpadla Mach Chameleon s rozsáhlým řízením. Servis a vzdálená správa přímo od výrobce s tradicí 28 let. Vývoj, výroba, instalace a servis tepelných čerpadel.
  • Schody na zakázku od českého výrobce

    Trepp-art vám nabízí dřevěné a ocelové schody a schodiště na zakázku. Máme za sebou téměř 20 let zkušeností a tisíce realizací po celé Evropě. Digitální zaměření po celé ČR je zdarma.
  • Domácí vodíková terapie ImunoH2!

    Vodíkové terapie pomáhají při respiračních onemocněních, výrazně ulevují od postcovidových potíží, při chronické únavě a poruchách spánku. Vodíkové inhalace si můžete dopřát v klidu svého domova anebo při návštěvě našeho ImunoH2 centra, Praha 9
  • Kvalitní nábytek české výroby

    Moderní český nábytek za rozumnou cenu - kuchyně, obývací pokoje, ložnice, dětské pokoje, předsíně, kanceláře. Vybavte si celý dům v jednom stylu. Nábytek MONARC - nábytek s tradicí od roku 1991.

Další články na téma Domácí potřeby a železářství

Actifibre – kouzelný mikrohadřík s aktivní absorpcí

Actifibre – kouzelný mikrohadřík s aktivní absorpcí

Pro důkladný úklid potřebujeme kvalitní úklidové pomůcky – hadry, hadříky, houbičky a také čisticí prostředky. Existuje ale hadřík, který skvěle saje, dokonale čistí a vše zvládne i bez chemických čisticích prostředků. Jmenuje se Actifibre od Viledy.

 
Šikovný pomocník – hřebíkovačka nebo sponkovací pistole

Šikovný pomocník – hřebíkovačka nebo sponkovací pistole

Velkým pomocníkem při stavbě domu nebo jen i rekonstrukci bytu je sponkovačka nebo hřebíkovačka. Tytam jsou časy, kdy se dřevěné trámy, lišty, obložení, rozhože, koberce, korek, PVC nebo fólie přitloukaly hřebíky kladívkem.

 
Filtrační konvice na vodu - používat je, když je voda z kohoutku nezávadná?

Filtrační konvice na vodu - používat je, když je voda z kohoutku nezávadná?

Oblíbenost filtračních konvic na vodu v poslední době stoupá. Ať už to je dáno prostě jenom tím, že chceme být za každou cenu trendy, nebo faktem, že mnoho domácností trpí pitnou vodou pochybné kvality, poptávka se zvyšuje a nabídka s ní. Co je na trhu za novinky a k čemu je taková konvice vůbec dobrá?

 
Tipy na dárky do kuchyně – pro vášnivé kuchaře i všechny ostatní

Tipy na dárky do kuchyně – pro vášnivé kuchaře i všechny ostatní

Dárky do kuchyně můžou být ryze funkční, ale také drobnosti za pár korun, které potěší. Máme pro vás několik zajímavých tipů na vánoční dárky pro všechny, kdo rádi vaří, pečou nebo jen v létě grilují. Zkrátka pro všechny gurmány.

 
Do každé kuchyně patří kuchyňské nože. Jak vybírat?

Do každé kuchyně patří kuchyňské nože. Jak vybírat?

V kuchyni člověk stráví poměrně velkou část svého života. Co si budeme vykládat, jídlo je jeho příjemnou součástí. Aby se ale příprava krmě nestala utrpením a tak trochu adrenalinovým zážitkem, je dobré si najít trochu času a věnovat jej výběru vhodného kuchyňského nože.

 
Dokonale čistá okna s vysavačem na okna Windomatic

Dokonale čistá okna s vysavačem na okna Windomatic

Mytí oken je neoblíbená a také nevděčná práce. Déšť a prach zvenku, otisky dětských rukou zevnitř. Proto ani čerstvě umytá okna nevydrží dlouho čistá. Práci při mytí oken a dalších skleněných ploch si zjednodušíte díky vysavači na okna, který během několika sekund zanechá okna bez šmouh a podlahu bez kapek.

 
Trendem v úklidu podlah jsou parní mopy, např. Vileda Steam Plus XXL

Trendem v úklidu podlah jsou parní mopy, např. Vileda Steam Plus XXL

Parní mopy jsou skvělým pomocníkem při úklidu tvrdých podlah. Čistí rychle a bez použití chemie zabijí až 99,99 % bakterií a virů. Vileda Steam Plus XXL má navíc extra velkou vytírací hlavici, se kterou během několika minut vytřete i větší místnost. A použít jej lze i na koberce.

 
Teleskopický smeták vám usnadní úklid

Teleskopický smeták vám usnadní úklid

Už se vám stalo, že při pochůzce vlastním domem narazil váš pohled na táhnoucí se dlouhou pavučinu ze stropu nebo usazený prach na nedostupných místech? Jaro a slunečné počasí v mnohých z nás probouzí i chuť do domácích prací. Nabízíme vám zajímavý tip, jak si úklid usnadnit. Pomocníkem vám bude teleskopický smeták.

 

Zpět na předchozí stránku

Blum inspiration 3

Reklama

Náš tip

Zahradní traktor STIGA

Traktor STIGA 398W. Zahradní traktor se záběrem 98 cm a silným 2-válcovým motorem.

 

ŠIKMÉ EXTERIÉROVÉ ŽALUZIE

Šikmá okna jsou jedinečný a krásný doplněk. S šikmými venkovními žaluziemi se navíc nebude interiér přehřívat.

 

BEZÚDRŽBOVÉ LAVIČKY Z „TRAPLASTU“

Lavičky jsou dodávány jako stavebnice vč. spojovacího materiálu. Odolávají povětrnostním vlivům i mrazu a nepotřebují žádnou údržbu. Jsou vhodné na zahradu i jako městský mobiliář.

 

UMĚLÝ "ŽIVÝ" PLOT a ZÁSTĚNY

Umělé zelené stěny jsou skvělým řešení pro ty, kteří potřebují rychle a efektivně vytvořit optický nebo hlukový předěl od sousedů, rušné ulice nebo vytvořit zajímavý zahradní prvek.

 

MAMUT GLUE HIGH TACK

Využijete ho všude tam, kde potřebujete něco rychle přilepit a nemůžete předmět z jakýchkoliv důvodů zatížit, než lepidlo vytvrdne. Lepidlo MAMUT GLUE High Tack nahrazuje hřebíky, šrouby a nýty. Okamžitá fixace 500 kg/m2.

 

MULTIFUNKČNÍ ZAHRADNÍ TYČ

Multifunkční tyče jsou kouzelným a praktickým doplňkem Vašich relaxačních a pěstebních ploch. Nejčastěji se používá jako stojan na krmítko, ptačí budku nebo pro maketu havrana, který plaší ptactvo od vašich ovocných stromů a keřů.

 

Olivová servírovací prkénka

Servírovací kuchyňská prkénka z olivového dřeva. Široký výběr prkének s  nádhernou kresbou dřeva. Ruční výroba z dílny italského řemeslníka. 

 

Reklama

Reklama

Firmy z oboru

Kuchyňské pracovní desky z kamene

Kamenictví Obelisk nabízí kuchyňské pracovní desky z přírodního a umělého kamene Technistone a Silestone, slinuté keramiky Laminam a Dekton, koupelnové desky, schody, parapety a kamenné obklady.

Kvalitní kuchyně plné nápadů

Kuchyňské studio Pelc - moderní i rustikální kuchyně. Kompletní realizace kuchyní od návrhu až po montáž včetně spotřebičů.

Nejčtenější z této rubriky

Nakupujte hrnce a pánve podle varných symbolů

Nakupujte hrnce a pánve podle varných symbolů

Aby pro vás bylo vaření a příprava pokrmů skutečným zážitkem, je třeba mít doma kvalitní nádobí. To musí být nejen krásné a praktické, ale zároveň musí být určeno pro zvolený varný zdroj. Sledováním varných symbolů a piktogramů můžete dnes vařit o něco úsporněji, zdravěji a pohodlněji a hlavně si vybrat to správné nádobí pro varný zdroj, který máte doma.

 

Tajemství půvabu rustikální kuchyně

Tajemství půvabu rustikální kuchyně

Rustikální je vlastně selský, chcete-li také tradiční nebo klasický. Kde jinde ve svém domově zažíváme chvíle pohody a klidu, než v kuchyni. Tady jsme si jako malí špunti hráli poblíž máminy sukně, později u kuchyňského stolu mastili domácí úkoly a tady voněly ty nejlepší buchty na světě.

 

Čištění a náprava poškrábaných CD a DVD nosičů

Čištění a náprava poškrábaných CD a DVD nosičů

Chtěli jste si doma pustit oblíbenou hudbu, nebo si prohlédnout fotky z dovolené, ale zjistili jste, že se dané CD nebo DVD v mechanice nenačítá, nebo jak se říká „skáče“? Zatím není důvod propadat panice, že jsou veškerá data nenávratně ztracena. Existuje totiž několik šikovných pomocníků, kteří nám mohou pomoci problém poškrábaného či špinavého disku vyřešit.

 

Nádobí vhodné do trouby

Nádobí vhodné do trouby

Dobře zvolené nádobí je nezbytné kuchyňské vybavení, bez kterého se při pečení v troubě neobejdete. Koupit to správné nádobí vhodné do trouby není vůbec jednoduché. Nabídka je veliká a každý výrobce se snaží pomocí triků a reklam přesvědčit, že právě jeho nádobí je to pravé ořechové. Přitom třeba ani neví, v jaké troubě pečete.

 

Osvětlení kuchyně a jídelny

Osvětlení kuchyně a jídelny

Zvolit správné osvětlení kuchyně je velmi důležité z hlediska pracovního, ale také uživatelského komfortu. Kuchyň či kuchyňský kout je totiž pracovištěm, kde se vaří, ale zároveň i prostorem, kde se setkáváme s blízkými lidmi. Měla by být proto nejen praktická, ale také útulná. A jistou dávku útulnosti můžeme navodit právě pomocí nejrůznějších světel.

 

Spotřebiče do rustikální kuchyně

Spotřebiče do rustikální kuchyně

Rustikální neboli venkovské či selské kuchyně kombinují přírodní materiály, teplé barvy a tradiční prvky a dekorace, které dohromady vytvářejí útulnou venkovskou atmosféru. Aby byla rustikální kuchyně opravdu autentická, je potřeba vybrat i ty správné spotřebiče v rustikálním stylu - troubu, varnou desku, odsavač i menší spotřebiče do rustikální kuchyně jako je topinkovač nebo varná konvice.

 

Uspořádání kuchyňské linky, skříněk a šuplíků

Uspořádání kuchyňské linky, skříněk a šuplíků

Kuchyně je centrem každé domácnosti, a ač se vám to možná nezdá, trávíme v ní více času, než v kterékoliv jiné místnosti v domě. Aby dokonale sloužila svému účelu, je důležité především funkčně zařídit kuchyňskou linku. Nemluvíme jen o sporáku, troubě a pracovní desce, důležité je rovněž uspořádání skříněk a přístup do úložných prostor.

 

Rekonstrukce staré kuchyňské linky – jak na to?

Rekonstrukce staré kuchyňské linky – jak na to?

Pokud je na vaší kuchyňské lince již patrný zub času, nebo je prostě již nemoderní, ale nechce se vám hned utrácet za novou, můžete ji zkusit dodat svěží nádech jednoduchou opravou. Co takhle dát na dvířka kuchyňské linky novou tapetu, nebo vyměnit staré úchyty za nové? Toto řešení je levné a časově nenáročné.

 

Další z této rubriky

Plánujete novou kuchyň?

Plánujete novou kuchyň?

Konečně došlo na novou kuchyň. Jenže jak na to? Kuchyně je pro většinu z nás velkou investicí na velmi dlouhou dobu. Je místem, kde trávíme hodně času, kde nejen vaříme, ale často se zde schází rodina a známí k příjemnému posezení. Poradíme vám, kde začí…

 

Jak vybrat materiál na kuchyňskou linku?

Jak vybrat materiál na kuchyňskou linku?

Plánujete novou kuchyni nebo její renovaci a nevíte, jaký materiál zvolit na kuchyňskou linku? Kromě klasického laminátu se v nabídce kuchyňských studií setkáte také s fólií, lakem, dýhou, dřevěným masivem nebo v poslední době moderním akrylátem. Jaké jsou výhody jednotlivých povrchů, jak o ně pečovat a který z nich je nejlepší?

 

Napařovací hrnec a vaření v páře

Napařovací hrnec a vaření v páře

Příprava různých chodů najednou v napařovacím hrnci je známá věc. Tento hrnec ale na rozdíl od svých napařovacích kolegů se sítky funguje tak, že jednotlivé napařovací misky jsou opatřeny dvojitými stěnami, kterými ze spodního hrnce prochází pára. Díky této nové technologii tak nedochází k ovlivnění chutí pokrmů připravovaných v jednotlivých poschodích.

 

Nerezové mýdlo pohltí i zápach z česneku

Nerezové mýdlo pohltí i zápach z česneku

Nejen profesionální kuchaři, ale i běžné hospodyňky jistě vědí, jak je někdy obtížné odstranit z rukou určité pachy potravin, s nimiž přišli během přípravy jídla do kontaktu. Ještě dlouho poté jsou ruce cítit třeba rybinou, cibulí, česnekem nebo aromatickým sýrem. Těchto nežádoucích parfémů je dnes možné se jednoduše zbavit nerezovým mýdlem.

 

Dřevo v kuchyni

Dřevo v kuchyni

Ačkoliv kuchyně procházejí v posledních letech nejrůznějšími módními trendy a do popředí se dostávají materiály jako je kov, sklo, nebo plast, dřevo má v srdcích našich domovů přes všechny změny a běh času stále své nezastupitelné místo. A není divu. Dřevo je totiž materiál nadčasový, díky němu vypadá prostor kuchyně a nejen ten útulně a teple.

 

Domácí barové posezení

Domácí barové posezení

Společně s trendem kuchyňských koutů namísto oddělených kuchyní přicházejí do módy také domácí barové pulty. Ty se hodí jak do miniaturních bytů, tak i do velkých domácností.

 

Trendy v kuchyni – varná deska

Trendy v kuchyni – varná deska

Slovo sporák již v některých rodinách zcela vymizelo ze slovníku, některým jedincům zní dokonce archaicky a dávají jej do souvislosti se socialistickou uniformitou v kuchyni i jinde. Právem?

 

Spotřebiče do rustikální kuchyně

Spotřebiče do rustikální kuchyně

Rustikální neboli venkovské či selské kuchyně kombinují přírodní materiály, teplé barvy a tradiční prvky a dekorace, které dohromady vytvářejí útulnou venkovskou atmosféru. Aby byla rustikální kuchyně opravdu autentická, je potřeba vybrat i ty správné spotřebiče v rustikálním stylu - troubu, varnou desku, odsavač i menší spotřebiče do rustikální kuchyně jako je topinkovač nebo varná konvice.

 

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.