Tlaková parní trouba je kuchyňský profesionál
03.03.2010
Většina výrobců domácích spotřebičů své výrobky neustále rozšiřuje o nové a nadstandardní funkce. Dnes si kromě běžných domácích pomocníků můžeme pořídit takové, které nám práci v kuchyni nejen výrazně usnadní, ale dokážou připravit pokrm na opravdu profesionální úrovni.
Možná jsme před časem takové luxusní přístroje považovali za zbytečné, ale dnes už je přijímáme jako samozřejmost. Určitě k nim patří tlaková parní trouba Miele, s níže je vaření nejen komfortní a rychlé, ale i zdravé.
Tlaková parní trouba Miele DG 4164 je trouba pro kuchaře, kteří vyžadují špičkové možnosti profesionální přípravy pokrmů. Speciální zvláštností tohoto přístroje je úprava jídel pod tlakem, což dobu přípravy zkracuje asi o polovinu. Požadované teploty lze nastavovat v krocích po jednom stupni od 40 až do 120 stupňů Celsia. Vedle tlakové parní úpravy je možná i úprava bez tlaku. Jako všechny parní trouby této značky i tento typ pracuje s externím vyvíječem páry.
Trouba je vybavena nerezovou čelní stěnou s povrchovou úpravou CleanSteel, která je odolná vůči otiskům prstů a čištění nerezových ploch funguje bez speciálních čisticích prostředků. Přístroj je k dostání i se stahovacími dvířky. Vestavný spotřebič má sice vyšší nároky na instalaci než jiné parní trouby Miele, zato umožňuje komfort pevného přívodu a odtoku vody. Plnění nádrže na vodu není u této parní trouby nutné a vznikající kondenzovaná voda je na konci procesu úpravy odčerpána automaticky.
Recept na úspěšné vaření kombinované parní trouby spočívá v její všestrannosti. Spotřebič pracuje se suchým horkem a s vlhkou párou. Je-li zapotřebí suché horko například pro přípravu mražených hranolek, lze přístroj využít jako horkovzdušnou pečicí troubu. Chytrý komfortní přístroj pomáhá začátečníkům přes zdánlivě nemožné překážky a zkušené dokáže ohromit téměř neuvěřitelnými výsledky pečení a vaření. Tlaková parní trouba slouží k ohřevu, rozmrazování, ale také zavařování a dezinfekci. Pořídíte ji za 79 990 tisíc korun.
Přístroj na gratinování
Dalším speciálním spotřebičem od Miele, který jsme kdysi neznali a nepoužívali, je přístroj salamandr, na jehož desce se opéká pokrm shora. Salamander CS 1421 S je mašinka na gratinování, zapékání a udržování teploty pokrmu. Salamandr bývá zapuštěn do pracovní desky. Po zapnutí se vysune ocelová deska s halogenovým topným tělesem, při němž se pokrm zapéká, gratinuje nebo udržuje hotové jídlo v teplém stavu. Varná plocha je určená ke gratinování, zapékání nebo zkaramelizování pod horním pečením. Výsuvná pracovní plocha po použití a vychladnutí zajede zpět do pracovní desky. Bezpečnost provozu hlídá blokovací funkce v rozpáleném stavu nebo při zjištění nějakého problému. Cena tohoto luxusního přístroje je 75 900 Kč.
-ar-
Foto: Miele
Články s podobnou tématikou
Kuchyňský sporák je spojením elegance a účelnosti
Nádobí vhodné do trouby
Jak vybírat elektrickou troubu?
Na co si dát pozor při zařizování kuchyně
Výběr plynové varné desky
Akční nabídka - rodinné domy verze Ekonom
Malování pokojů v Praze svěřte odborníkům
Firmy z tohoto oboru naleznete v sekci
Bílá technika a domácí spotřebiče
Článek byl zobrazen 26421 krát.
Diskuze k článku
Nenalezen žádný záznam
Kontextová reklama
Schody na zakázku od českého výrobce
Trepp-art vám nabízí dřevěné a ocelové schody a schodiště na zakázku. Máme za sebou téměř 20 let zkušeností a tisíce realizací po celé Evropě. Digitální zaměření po celé ČR je zdarma.SYSTRA - žaluzie, rolety, markýzy
Český výrobce stínící techniky - dodáváme venkovní žaluzie, screenové rolety, venkovní rolety, interiérové stínění, markýzy a slunolamy. Atypy jsou naše specialita.Dřevěné šperky a bytové dekorace
Výrobky ze dřeva - dřevěné šperky, módní a bytové doplňky, velikonoční a vánočná dekorace. Široká nabídka produktů přímo od českého výrobce.
Další články na téma Bílá technika a domácí spotřebiče
Tipy na zajímavé vánoční dárky do kuchyně, ložnice i na terasu
Vánoce klepou na dveře? A čím obdarovat blízké? Co třeba nějaký doplněk do domu či bytu? Tím nikdy nic nezkazíte. Nechte se inspirovat v následujícím článku. Vybrali jsme pro vás několik zajímavých tipů.
Ideální rozmístění kuchyně
Kuchyň patří zřejmě k nejfrekventovanějším místnostem v bytě. Soustřeďuje se v ní nejen příprava jídla a společné stolování, mnohdy je ústředním centrem společného dění rodiny. Nároky na vybavení kuchyní jsou pak ovlivněny různými hledisky. Nemalou roli tu hraje pohodlné umístění spotřebičů a praktické využití úložných prostor.
Multifunkční hrnec FLAVOUR SAVOUR od britského výrobce Morphy Richards
Mne osobně i mé přátele minulý víkend tento produkt učaroval, kdy jsem ho na poslední chvíli vzal do auta na prodloužený víkend s přáteli. Ačkoli jsme se tam restauračně stravovali, tak nebylo nic příjemnějšího, než namísto vařiče a hrnce použít tento přístroj.
Vybíráme sušičku prádla
Možná už jste si při další hromadě prádla, které jste právě sundali ze sušáku a další várku na něj navěsili, povzdechli, o kolik jednodušší by to bylo, kdyby bylo prádlo hned suché. O sušičce jste sice slyšeli, ale máte možná stále pocit, že to je jen nadstandardní vybavení, které vám k ničemu nebude. Opak je však pravdou.
Tipy na vánoční dárky – praktické, designové, měkké i voňavé
Každý rok pro vás připravujeme několik článků s tipy na vánoční dárky pro vás a vaše blízké. Ani letos tomu není jinak, a tak se můžete opět těšit na příval inspirace a dobrých nápadů. Našli jsme pro vás tipy na dárky ryze praktické, ale i ty, které potěší vaše tělo a smysly, zkrášlí váš domov nebo mu dodají příjemnou atmosféru. A nezapomněli jsme ani na vše domácí mazlíčky.
Potřebujete novou pračku? Už žádný hluk a vibrace
Víte, co to znamená, když se řekne „šestý smysl“ nebo Fuzzy logic, co je to AquaSteam či BlueTouch? Nabízíme vám přehledný návod, jak se rychle zorientovat v současné nabídce automatických praček na našem trhu.
Vybíráme fritovací hrnec – dá se vůbec smažit zdravě?
Přestože je dnes kladen velký důraz na zdravé stravování, je jedním z elektrospotřebičů, který najdeme v mnoha českých domácnostech fritovací hrnec. No řekněte, kdo by odolal křupavým řízkům či zelenině, nebo čerstvým hranolkům? Pokud také rádi čas od času takto zhřešíte, pak jistě i vy fritovací hrnec, lidově friťák, v kuchyni oceníte. Podle čeho vybírat?
Pultové neboli truhlicové mrazáky šetří energii i peněženku
Pultové mrazáky mají svůj význam ve větších domácnostech, které často zpracovávají a uchovávají větší množství potravin, a nemusí to být jen přebytky ze zahrádky nebo zabijačkové sezónní zásoby. Mrazáky ocení všichni, kteří jsou zvyklí nakupovat v delších časových intervalech.