Kuchyně
Domácí spižírna
vyšlo 22.10.2008
Málokterá domácnost se obejde bez alespoň minimálních zásob, z nichž se vaří. Cukr, mouka, káva, koření, trvanlivé mléko, zelenina či konzervované produkty našly své místo v prostorné chladné spíži. V moderní době však „špajzka“ vypadá úplně jinak než za časů našich babiček.
Filtrační konvice odstraní chlor i změkčí vodu
vyšlo 18.10.2008
Voda z vodovodního kohoutku je sice velmi přísně kontrolována a je zdravotně nezávadná, mnohde se však lidé potýkají s její vysokou tvrdostí, která způsobuje usazování vodního kamene v kuchyňských přístrojích. Někomu také může vadit nepříjemný zápach a horší kvalita chuti vody zapříčiněná chlórem. Tyto problémy vám pomohou eliminovat či zcela odstranit filtrovací konvice.
Bez skla se v kuchyni neobejdete
vyšlo 8.10.2008
Je málo odolné, křehké, aby nepůsobilo ušpiněně, byť je čisté, musí se leštit a může vás i zranit, a přesto má v každé domácnosti své místo. Řeč je o skle. Sebehezčí originální plastové kelímky mohou jen těžko nahradit požitek, který při pití nabízí křišťálová číše.
Už víte, čím poteče voda do vašeho dřezu?
vyšlo 5.10.2008
Nová kuchyňská linka dostává konkrétní podobu a vy stále nejste rozhodnuti, jakou dřezovou baterii si máte vybrat? Pokusíme se vám pomoci rozlousknout dilema, zda raději sáhnout po, v minulosti osvědčeném a dnes velmi působivém, „retro“ kohoutku, nebo vsadit na pohodlí páky.
Pořídili jste si už tepan? A víte vůbec, co to je?
vyšlo 3.10.2008
Omrzely vás barbecue párty? Hledáte něco nového, čím byste mohli na hosty při dalším domácím večírku zapůsobit? Zkuste Tepan Yaki – japonský vynález, který vás nezklame.
Vaření a stolování podle Feng-šuej
vyšlo 23.9.2008
Feng-šuej, kromě mnoha jiných věcí, zkoumá a popisuje energetické působení tvarů, barev a materiálů na člověka v prostoru a v čase. Stejný energetický účinek však na nás má strava, připravená našima rukama v kuchyni zařízené podle zákonitostí feng-šuej.
Keramické nože váš překvapí svými vlastnostmi
vyšlo 20.9.2008
Představte si nože, které nemusíte brousit dlouhé měsíce, a stále vydrží ostré po i při každodenním používání. Už po celá století je nám keramika dnes a denně nablízku. Díky moderním vyspělým technologiím, které se zrodily v rámci kosmických výzkumů, má však tento materiál tvrdost i trvanlivost mnohokrát větší než ocel.
Tajemství půvabu rustikální kuchyně
vyšlo 10.9.2008
Rustikální je vlastně selský, chcete-li také tradiční nebo klasický. Kde jinde ve svém domově zažíváme chvíle pohody a klidu, než v kuchyni. Tady jsme si jako malí špunti hráli poblíž máminy sukně, později u kuchyňského stolu mastili domácí úkoly a tady voněly ty nejlepší buchty na světě.
Elegantní kuchyňský dřez udělá první dojem
vyšlo 28.8.2008
Jak už na první pohled zvýšit estetickou úroveň vaší kuchyně? Jak nezůstat v dávno překonaném pohledu na kuchyňský dřez? Jak při tom dbát na užitné vlastnosti i na estetické hledisko? Jakou kvalitu a značku koupit?
Výhody indukce aneb budoucnost studeného vaření
vyšlo 27.8.2008
Když před více než pěti lety výhod indukčního vaření začaly masově využívat světově proslulé restaurace, předpovídalo se, že až klesne jejich cena, zaplaví indukční varné desky kuchyně všech domácností. Cena klesla, žádná záplava se ale nekonala.
Potřebujete novou pračku? Už žádný hluk a vibrace
vyšlo 23.8.2008
Víte, co to znamená, když se řekne „šestý smysl“ nebo Fuzzy logic, co je to AquaSteam či BlueTouch? Nabízíme vám přehledný návod, jak se rychle zorientovat v současné nabídce automatických praček na našem trhu.
Rady pro údržbu chladničky a mrazničky
vyšlo 14.8.2008
Existuje několik rad, jak předejít problémům s údržbou chladničky a mrazničky, obzvláště v horkých letních dnech. Poradíme vám, jak na to.
Rýže snadno a rychle
vyšlo 3.8.2008
Hledáte ideální dárek a výborného pomocníka do každé kuchyně? Zkuste hit letošního roku - rýžovar.
Kuchyň jako ze škatulky
vyšlo 29.7.2008
Na trhu dnes sice seženete nepřeberné množství čistících prostředků, vlhčených ubrousků, hadříků a jiných pomocníků speciálně přizpůsobených vždy na určitý typ povrchu, přesto byste měli mít na paměti i jistá pravidla přístupu k tomu či onomu použitému materiálu.
Vybíráte ledničku? Zásobník na led je již překonán
vyšlo 28.7.2008
Nedávno převratná novinka, úžasná funkce No Frost - neboli ledničky bez nutnosti odmrazování - je dnes již téměř samozřejmostí. A co je tedy u chladicích skříní hitem číslo jedna letos? Jsou to plně elektronicky ovládané spotřebiče nabízející co největší pohodlí.
Čtyři nové typy indukčních varných desek Karma Design
vyšlo 24.7.2008
Indukční varné desky jsou stále žádanějším zbožím. To je skutečnost, kterou musel zaznamenat každý prodejce kuchyňských spotřebičů. Na rostoucí poptávku reaguje i český výrobce, společnost Karma. Svoji řadu indukčních varných desek Karma Design proto rozšiřuje o čtyři nové modely.
Sušička ovoce, zeleniny a hub se vyplatí
vyšlo 22.7.2008
Nejen pro uchování plodů z vlastní zahrádky využijeme sušičku ovoce a zeleniny. Houbařská sezóna je v plném proudu a o tom, že opravdu rostou, se přesvědčujeme v lese na každém kroku.