7points - rozšíření balkonu

Reklama

Vaření v mikrovlnné troubě

Poslat upozornění na tento článek emailem Vytisknout článek

29.07.2012

Mikrovlnná trouba je skvělým pomocníkem každé moderní kuchyně. Spousta lidí ji používá k ohřevu nebo rozmrazování potravin, dnešní mikrovlnky toho však umí mnohem více. Multifunkční mikrovlnné trouby je možné využívat na vaření, pečení, dušení či grilování. Příprava jídla tak bude časově méně náročná než na sporáku a výsledek přitom stejně chutný.

Mikrovlnná trouba je malý, nenáročný a pohotový pomocník, který má v kuchyni mnohostranné využití. Nejenže spoří čas a energii, ale také dokáže zachovat nutriční hodnotu potravin – jejich vzhled, barvu a šťavnatost. Zachovány jsou také vitamíny a struktura pokrmu. Vaření v mikrovlnce je vhodné pro lidi držící dietu, protože k přípravě jídel není zapotřebí takové množství tuku, jako při běžném vaření. Někdy je dokonce možné tuk vynechat úplně.

Některé moderní mikrovlnné trouby jsou vybaveny speciálními funkcemi, jako jsou například snímače teploty, nebo dokonce přeprogramované recepty. Vaření je tak mnohem snadnější, protože nemusíte pokrm neustále hlídat a kontrolovat v jakém je stavu. Mnohé dnešní trouby mají navíc jakýsi šestý smysl, kdy dokážou v průběhu vaření reagovat na aktuální stav pokrmu a jednoduše tak přizpůsobit délku a intenzitu vaření.

Nádobí vhodné do mikrovlnky

Pokud chcete vařit v mikrovlnné troubě, budete potřebovat vhodné nádobí. V obchodech se dnes již prodává nádobí speciálně určené pro vaření v mikrovlnné troubě. Nejvhodnější je použití nádobí z varného skla nebo porcelánu, kterým mikrovlny lehce pronikají a jídlo tak dostává maximální množství energie. Možné je však také použití nádobí z keramiky, umělé hmoty (odolávající vysokým teplotám) či kameniny, která však musí být opatřena glazurou. Pozor si dejte na kovové a smaltované nádoby, ale také na keramiku či porcelán dekorovaný kovem nebo jakékoliv nádobí se zlatým či stříbrným okrajem.

Praktická sada tří hnců Tescoma Microline s poklicemi o objemech 1, 1,5 a 2,5 l série Microline vám ušetří čas i námahu. V těchto hrncích můžete jídlo uchovávat v mrazničce, poté jej rozmrazit v mikrovlnné troubě a pak jej rovnou servírovat.

 

V současné době je možné zakoupit také speciální keramickou pečící misku, jejíž dno je opatřeno povlakem z kysličníku zinečnatého. Ten absorbuje mikrovlny a tím se ohřívá. Miska se skvěle hodí pro přípravu mas, zajistí totiž krásné zhnědnutí pokrmu. Pokud si s vhodností konkrétního nádobí nejste jistí, vložte jej na 15 sekund do mikrovlnné trouby. Jestliže je po vyjmutí na dotyk teplé, na přípravu ani k ohřevu jídel toto nádobí nepoužívejte. Výhodou oproti klasickému vaření je, že v mikrovlnce můžete používat nejen velké nádoby, ale také hrnky, talíře, skleničky a nejrůznější další nádobí. Optimální je, aby mělo zakulacený povrch, protože tak bude mikrovlnná energie rovnoměrně pronikat do pokrmů. Čtvercové nebo obdélníkové nádoby nejsou vhodné.

Tlakový hrnec o objemu 2,5 l série Tescoma Microline vám ušetří čas i námahu. Vynikajicí pro přípravu jídel v mikrovlnné troubě při zvýšeném tlaku. V tomto hrnci můžete jídlo uchovávat v mrazničce, poté jej rozmrazit v mikrovlnné troubě a pak jej rovnou servírovat. 250 Kč

Praktická oválná napařovací mísa o objemu 1,2 l série Tescoma Microline vám ušetří čas i námahu. V této míse můžete jídlo uchovávat v mrazničce, poté jej rozmrazit, napařit či uvařit v mikrovlnné troubě a pak jej rovnou servírovat. 169 Kč

Fólie, sáčky a další pomocníci

Pro přikrytí pokrmů jsou vhodné mikroténové či papírové sáčky, ubrousky nebo igelitová fólie. Úplně nejvhodnější je však použití speciálních fólií určených přímo k přípravě jídla v mikrovlnné troubě. Také v mnoha obchodech s domácími potřebami dnes již koupíte umělohmotné poklopy různých velikostí, které jsou také velmi vhodné. Vyhněte se použití alobalu nebo alobalových tácků. Pokud děláte špízy, nahraďte kovové jehly klasickými špejlemi. Rovněž příbory do mikrovlnné trouby nepatří.

Doba přípravy pokrmů

Mikrovlny pronikají asi 1 cm do potravin, ohřívají je tedy poměrně rychle. To, jak dlouho bude příprava jídla v mikrovlnné troubě trvat, ovlivňuje řada faktorů – teplota potravin, množství, tvar, povaha použitých surovin a další. Důkladné zahřátí je však velmi důležité, protože například maso může obsahovat různé škodlivé mikroorganismy, jako je salmonela, listerie, clostridie a další, které se teplem zničí. Nedostatečný ohřev by v tomto případě pro člověka mohl znamenat nepříjemné zdravotní potíže způsobené těmito bakteriemi.


Ať chcete jíst zdravě či i zhubnout, pomůže vám s tím multifunkční mikrovlnná trouba Whirlpool JT 369 SL, kterou znáte z pořadu Jste to, co jíte. Mikrovlnka nabízí všechny kombinace inteligentních funkcí 6. smysl – pro zapékání, vaření v páře či ohřívání pokrmů. 6490 Kč

Silnější potraviny je potřeba vařit déle, jestliže chcete společně připravovat potraviny různých velikostí, myslete na to, že menší kousky budou rychleji hotové. Je proto dobré menší kousky umístit do středu, kde proudí méně energie. Stejně tak, čím větší množství potravin máte, tím se doba přípravy prodlouží. Nezapomeňte, že kosti odvádějí teplo, proto pokud chcete vařit maso, je vhodné jej vykostit. Příprava tak bude rychlejší a ohřev rovnoměrnější.

Aby byl ohřev rovnoměrný

Při vaření nebo ohřevu potravin v mikrovlnné troubě musíte dbát na několik zásad. Spěchat se příliš nevyplácí, protože může dojít k nerovnoměrnému zahřátí. Na povrchu je pak jídlo tak vařící, že může spálit, přitom vevnitř zůstává studené. Potraviny by neměly být poskládány na sebe do výšky, ale rozmístěny rovnoměrně a stejně daleko od sebe. Když vaříte potraviny, které mají jemné a tenké konce (například ryby, chřest, stehýnka, pórek a podobně), dávejte je silnějšími částmi do středu talíře nebo mísy. Jejich vaření tak bude rovnoměrnější. Pokud takovýchto kousků máte více, nebojte se je v průběhu ohřevu přerovnat. Z okrajových částí nádoby je dejte do středu a naopak.

Obracení a míchání

Obracením a mícháním vařeného či ohřívaného jídla dosáhnete jeho rovnoměrného prohřátí. Důležité je to zejména u pokrmů s větší hustotou (kaše, omáčky, polévky) a u rozměrnějších jídel (pečení celého kuřete). Mícháním dosáhneme toho, že se nám pokrm nepřipálí, vyrovnají se v něm teploty a tím se celý proces vaření zrychlí. Pokud mícháme, měli bychom tak činit vždy od kraje ke středu nádoby.

S pokličkou nebo bez?

Použitím pokličky při klasickém vaření na sporáku si zkracujeme dobu potřebnou pro přípravu pokrmů. To samé platí i v případě mikrovlnné trouby. Navíc přikrytím nádoby nebo talíře pokličkou zadržujeme vlhkost v potravinách, zabraňujeme prskání tuku a šťáv. Nejvhodnější je samozřejmě použití speciální plastové pokličky určené přímo pro vaření v mikrovlnné troubě, protože je opatřena otvory pro únik nadbytečné páry.

Dovařili jsme – co teď?

Jakmile v mikrovlnce dovaříte, měli byste – zejména masité pokrmy, zapékaná jídla, koláče a větší kusy zeleniny, nechat po vyjmutí z trouby stát. Střed tak má dostatek času „dojít“, čímž zamezíte vysušení pokrmu nebo převaření některých jeho částí.

Banánová bábovka z mikrovlnné trouby:
¾ sáčku kypřícího prášku
4 lžíce smetany
2 ks banánů
125 g pískového cukru
50 g másla
2 vejce
200g polohrubé mouky
strouhaný kokos

Oddělíme žloutky od bílků. Utřeme máslo, žloutky a cukr, postupně přimícháváme polohrubou mouku, prášek do pečiva, smetanu a rozmačkané banány. Kdo chce, může přidat ještě 2 lžíce kokosu nebo strouhaných ořechů. Nakonec do těsta lehce vmícháme sníh z bílků. Vymažeme si formu vhodnou pro pečení v mikrovlnce a vysypeme ji kokosem. Těsto nalijeme do formy a dáme do mikrovlnné trouby nastavené na nejvyšší výkon. Pečeme odkryté 8 minut. Bábovku vyndáme, vyklopíme a po vychladnutí můžete v případě chuti ještě polít čokoládovou polevou.

Francouzské brambory z mikrovlnky:
1 malá zelená paprika
2 lžičky oleje
50 ml vody
sůl
pepř
celý kmín
4 malé nové brambory
2 vejce
1 malá cibule
1 rajče
120 g uzeniny

Omyté brambory i se slupkou nakrájíme na 3 až 4 mm tlusté plátky a dáme je do hlubokého talíře. Přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli, osolíme, posypeme kmínem, přidáme vodu a olej. Talíř dáme do mikrovlnky, přikryjeme poklopem, zapneme na 750 až 800W a vaříme 3 minuty. Mezitím si nakrájíme papriku na proužky. Jakmile mikrovlnka vypne, brambory na talíři zamícháme a vmícháme mezi ně papriku. Talíř vložíme znovu na 3 minuty do mikrovlnky. Nakrájíme si uzeninu na kostičky a rajče na čtvrtky. Společně s rozklepnutými vejci tyto ingredience vmícháme do talíře, osolíme a opepříme. Opět vložíme na 3 minuty do trouby, nezapomeneme použít poklop! Ještě jednou brambory odspodu dobře promícháme a dáme na poslední 3 minutky do mikrovlnky.

- jap -

Článek byl zobrazen 30487 krát.

Diskuze k článku

Přidat příspěvěk

Nenalezen žádný záznam

Kontextová reklama

  • Kvalitní nábytek české výroby

    Moderní český nábytek za rozumnou cenu - kuchyně, obývací pokoje, ložnice, dětské pokoje, předsíně, kanceláře. Vybavte si celý dům v jednom stylu. Nábytek MONARC - nábytek s tradicí od roku 1991.
  • Tepelná čerpadla Mach – Chameleon

    Vysoce výkonná česká tepelná čerpadla Mach Chameleon. Servis a vzdálená správa přímo od výrobce s dlouholetou tradicí. Vývoj, výroba, instalace a servis tepelných čerpadel.
  • Terasy na klíč - rok 2024 na nové terase

    Terasy a ploty, WPC i dřevěné materiály, různé dekory, realizace na klíč profesionálně a kvalitně. Terasová prkna skladem, vyberte si terasu na našem e-shopu nebo nás navštivte v terasovém centru a objednejte si termín realizace včas. Poradíme vám s projektem dle vašich představ.
  • Moderní rodinné domy ze zateplených tvárnic Durisol

    Zateplené tvárnice DURISOL mají řadu předností. Domy stavěné z tohoto systému jsou navíc moderní, promyšlené do posledního detailu a krásné. Prohlédněte si náš katalog RD!
  • Schody na zakázku od českého výrobce

    Trepp-art vám nabízí dřevěné a ocelové schody a schodiště na zakázku. Máme za sebou téměř 20 let zkušeností a tisíce realizací po celé Evropě. Digitální zaměření po celé ČR je zdarma.
  • Nábytek ENO - nábytek, postele a sedací soupravy on-line

    Široká nabídka sedacího nábytku, nábytku do obývacího pokoje, dětského nábytku, ložnicového nábytku, nábytku do kuchyně a jídelny, rustikálního nábytku, kancelářského nábytku a zahradního nábytku. 1200 m2 výstavní a prodejní plochy, vlastní doprava.

Další články na téma Recepty

Vaříme z hlívy ústřičné - oblíbené recepty s elixírem mládí

Vaříme z hlívy ústřičné - oblíbené recepty s elixírem mládí

Ve východním léčitelství je hlíva ústřičná houbou známou již po staletí, ale u nás jsme její blahodárné účinky objevili teprve nedávno. Tato dřevokazná houba nejenže skvěle chutná, ale příznivě působí i na lidské zdraví. Má všestranné využití v kuchyni a často se s ní setkáme také v podobě doplňků stravy. Pojďte si na tomto “elixíru mládí” také pochutnat!

 
Pečeme domácí vánočku

Pečeme domácí vánočku

Vánočka je jedním ze symbolů Vánoc a tak by rozhodně neměla chybět na svátečním stole. Že jste ještě nikdy neměli odvahu se do jejího pečení pustit a raději jste ji kupovali v obchodě? Letos na ty kupované zapomeňte a upečte si vlastní! Uvidíte, že to není až taková věda, chce to jen vědět, jak na to a dát na osvědčené triky.

 
Upečte si domácí kváskový chléb – receptů i postupů je mnoho

Upečte si domácí kváskový chléb – receptů i postupů je mnoho

Vůni čerstvého chleba dokáže odolat jen málokdo. U kupovaných chlebů však vůně bývá často jediným lákadlem a výsledná chuť nás může zklamat. Napadlo vás někdy, upéct si poctivý domácí chleba? Jistou renesanci zažívá tradiční kváskový chleba z žitného kvasu, který je nejen velmi chutný, ale také zdravý! Že nevíte jak na to?

 
Jak vybrat elektrickou udírnu?

Jak vybrat elektrickou udírnu?

Elektrické udírny patří mezi ty nejsnáze ovladatelné, a proto stoupá jejich obliba zejména mezi těmi, kteří s uzením začínají nebo se teprve učí. I mezi elektrickými udírnami existují rozdíly ve způsobu topení a regulace teploty. Jednotlivé typy mají pochopitelně své výhody i nevýhody.

 
Vaječné dobroty aneb co s vejci po Velikonocích?

Vaječné dobroty aneb co s vejci po Velikonocích?

Vajíčka k Velikonocím neodmyslitelně patří, ale často se stává, že nám jich po svátcích zbude tak trochu nadbytek. Jenomže co s nimi? Přeci je nevyhodíme! Nejlepším řešením je vejce zužitkovat. Můžeme si z nich připravit plno jak tradičních, tak i méně známých pochoutek. Vejce se tak stanou součástí chutného oběda, nebo pohoštění pro návštěvy.

 
Pár rad, jak přes Vánoce extrémně nepřibrat

Pár rad, jak přes Vánoce extrémně nepřibrat

Jaké by to byly Vánoce bez plného pekáče smažených kapřích řízků, kýblů bramborového salátu a plných táců s cukrovím? Nijaké, obyčejné a všední. A tak i většina těch, kteří se přes rok snaží udržet si štíhlou linii, na pár dní před koncem roku poleví ze svých zásad.

 
V Itálii vypukla produkce parmazánu

V Itálii vypukla produkce parmazánu

Pokud často vaříte italská jídla, pak ve vaší lednici určitě nechybí velmi tvrdý drobivý sýr parmazán - ať už kus vcelku nebo ve strouhané podobě v sáčku či v krabičce s otvory.

 
Nové Beaujolais je na pultech

Nové Beaujolais je na pultech

"Le beaujolais nouveau est arrivé" - to je věta, která hýbe každoročně v polovině listopadu nejen domovskou Francií, ale i dalšími desítkami zemí po celém světě. Vinaři i milovníci lahodného moku totiž netrpělivě očekávají třetí čtvrtek v listopadu, aby mohli ochutnat nový ročník Beaujolais.

 

Zpět na předchozí stránku

Náš tip

BYTELNÝ PLASTOVÝ STŮL Z „TRAPLASTU“

Bezúdržbový stůl Piknik pro celoroční používání si můžete pořídit samostatně nebo s našimi plastovými lavičkami. Poslouží u domu, na zahradě, u chalupy i jako městský mobiliář.

 

STOLNÍ TERACOTA GRIL JATA GR 559

Využijte grilovací sezónu naplno se stolním teracotovým grilem Jata GR 559 vyrobeným ve Španělsku. Gril disponuje ručně vyráběnou 15 mm keramickou deskou s nepřilnavým povrchem odolným proti poškrábání. Plocha 46 x 28 cm zajistí kvalitní grilování pro všechny druhy mas s unikátní přírodní chutí.

 

Uzavřený sprchových box do koupelny

Akce! České sprchové boxy za skvělé ceny. Sprchový, masážní, nebo s parní saunou? Vyberte si z široké nabídky firmy ARTTEC s.r.o., která sprchový box vyrobí dle požadavků a namontuje, se zárukou 6 let.

 

Nábytek na balkon Adriana 1+2

Elegantní set dvou křesel a stolku skvěle doplní čtecí koutek v obýváku nebo posezení s kávou na terase. Jednotný design usnadní práci při plánování interiéru a kombinace černé barvy se světlým ratanem vytváří moderní vzhled, který vypadá skvěle jednoduše všude.

 

Robotická sekačka od Garlandu

Robotická aku sekačka Riwall RRM 500 APP seká na jedno nabití až 130 min., poradí si i se stoupáním do 15° a snadno se ovládá aplikací, kde můžete nastavit až 4 zóny sekání.

 

OBLOUKOVÉ A ŠIKMÉ HORIZONTÁLNÍ ŽALUZIE

Oblouková žaluzie řady Sinline® představuje jedinečný způsob zastínění atypických obloukových oken.

 

Reklama

Reklama

Nejčtenější z této rubriky

Slivovice a calvados – jak připravit kvas na domácí pálenku

Slivovice a calvados – jak připravit kvas na domácí pálenku

Podzim je tady a s ním doba dozrávání švestek a jablek. Mezi nejoblíbenější formy zpracování tohoto ovoce patří v našich končinách destilace, tedy proměna ovoce v pálenku. Jak ale ovoce správně zpracovat, aby s něj na konci procesu byl kvalitní destilát?

 

Jak správně udit sýry v domácí udírně

Jak správně udit sýry v domácí udírně

Uzení sýrů v domácích udírnách je velmi populární, protože si celkem snadno můžete vyrobit pochoutku na rodinnou oslavu nebo jen tak na chuť k pivu či vínu. Při uzení sýrů je dobré dodržovat několik základních pravidel, ale zároveň se nebojte experimentovat s chutěmi, kořením i dobou uzení a najděte si svůj oblíbený recept.

 

Černý bez – vyrobte si domácí bezový med, víno nebo sirup

Černý bez – vyrobte si domácí bezový med, víno nebo sirup

K nejdostupnějším a také nejoblíbenějším léčivým rostlinám u nás patří bez černý. Právě v těchto dnech je možné sbírat jeho voňavé květy, z nichž se dají připravovat čaje, sirupy, nejrůznější šťávy i med. Z bezových květů si však můžeme připravit i chutný dezert - oblíbená je například úprava smažením ve vinném těstíčku.

 

Jak zvolit správnou teplotu při uzení masa?

Jak zvolit správnou teplotu při uzení masa?

Z hlediska teploty rozlišujeme 3 typy uzení, na jejichž specifikaci se v článku zaměříme. A nezapomeneme ani na výběr dřeva, které zásadním způsobem ovlivňuje chuť a vůni hotových vyuzených výrobků.

 

Jak správně udit vepřové maso v domácí udírně

Jak správně udit vepřové maso v domácí udírně

Udit se dá téměř jakékoliv maso, ne každé je však k uzení vhodné. Vzhledem k tradici domácích zabijaček se v našich končinách k uzení nejčastěji používá maso vepřové. K nejoblíbenějším částem vepřového, které udíme, patří kýta, plec, bok, špek, kotleta nebo krkovice, lahůdkou je také uzené vepřové koleno a jazyk.

 

Sušení švestek a zdravé pochoutky ze sušených švestek

Sušení švestek a zdravé pochoutky ze sušených švestek

Také máte doma nadbytek švestek a nevíte, co s nimi? Jako první jistě každého napadne možnost je zkapalnit, ale co takhle je usušit a proměnit v chutnou a zdravou sladkost? Sušené švestky mají příznivý vliv na naše zdraví a kromě toho, že dokážou nahradit nezdravé bonbóny a cukrovinky, mají široké možnosti využití také v kuchyni.

 

Jak správně udit klobásy v domácí udírně

Jak správně udit klobásy v domácí udírně

Domácí výroba klobás má na našem území dlouhou tradici. Obřad přípravy masové směsi, její plnění do střívek a následné uzení patří neodmyslitelně k domácí zabijačce už celá staletí. I když konzervace masa již není v dnešní době hlavním důvodem uzení, je domácí uzení stále velmi populární. Důvodem je specifická chuť uzených výrobků, a také dostupnost mobilních elektrických udíren, které celý proces uzení značně zjednodušují.

 

Jak správně naložit maso na uzení?

Jak správně naložit maso na uzení?

Jak správně naložit maso na uzení, do láku, či na sucho? Jak připravit solící směs a jak dlouho nechat maso naložené? Celý proces uzení začíná nákupem a naložením masa. Jak na to?

 

Další z této rubriky

Několik informací, zajímavostí a mýtů o vejcích

Několik informací, zajímavostí a mýtů o vejcích

Vejce jsou neodmyslitelnou základní součástí českého jídelníčku a jejich zásoba nechybí téměř v žádné české lednici. Připravujeme si je k snídani, konzumujeme je jako volské oko místo masa, přidáváme je do buchet a koláčů, zdobíme jimi obložené chlebíčky. Mnozí však o vejcích téměř nic nevědí.

 

Francouzská cibulačka - recept i pro kuchařské začátečníky

Francouzská cibulačka - recept i pro kuchařské začátečníky

Francouzskou cibulačku se sýrem si oblíbí i ten, kdo jinak cibuli moc nemusí. V této typické francouzské podzimní polévce se štiplavá a pronikavě vonící cibule promění v lahůdku servírovanou ve vybraných restauracích. Tato polévka si získala příznivce po celém světa, je chutná, sytá, levná a jednoduchá na přípravu.

 

Citrusy a jejich význam pro naše zdraví i krásu

Citrusy a jejich význam pro naše zdraví i krásu

Právě v zimním období bychom se měli do nejvíce “dopovat” vitamíny všeho druhu. Jelikož jsou teď obchody plné pomerančů, mandarinek a grepů, měli bychom využít právě jejich síly v boji proti nachlazení. Citrusy však pozitivně působí i na naši krásu, díky nim můžeme mít pleť bez vrásek, lesklé vlasy i pevné nehty.

 

Pekingská kachna - recept a historie tradiční čínské delikatesy

Pekingská kachna - recept a historie tradiční čínské delikatesy

Pekingská kachna je snad nejznámější jídlo čínské kuchyně připravované po celém světě. Přestože se obecně za pojem "čína" schová kde co, pekingská kachna je opravdová lahůdka s originálním receptem, přípravou i servírováním. Kdo si chce vychutnat tradiční pekingskou kachnu a zažít jedinečný kulinářský zážitek, musí vyrazit do Pekingu.

 

Francouzské sýry - rozmanitý svět chutí a vůní

Francouzské sýry - rozmanitý svět chutí a vůní

Francie je považována za jednu z největších světových sýrových velmocí a sýry, které se v ní vyrábí, jsou dnes známy po celém světě. Konzumace francouzských sýrů patří mezi opravdové gurmánské zážitky. Pokud jste ještě neochutnali Brillat-Savarin, Brebirousse, Morbier či Banon, pojďte to honem napravit.

 

Milujete čokoládu? Vyrobte si domácí pralinky nebo čokoládu s chilli

Milujete čokoládu? Vyrobte si domácí pralinky nebo čokoládu s chilli

Hříšná chuť čokolády okouzluje lidstvo odedávna. Aztékové a Mayové jejímu kouzlu propadli stejně jako v 16. století Evropané. Tmavě hnědý zázrak z kakaových bobů oplývá schopnostmi takřka magickými. Pojďme se teď podívat, odkud se vzal a jak se s ním dá v kuchyni čarovat.

 

Víte, že bramborové hranolky pocházejí z Belgie?

Víte, že bramborové hranolky pocházejí z Belgie?

Víte, z jaké země pocházejí bramborové hranolky a kdo je jako první usmažil? Mnozí lidé se domnívají, že vzhledem k americkému původu brambor a oblibě hranolek v amerických fast foodech jsou jejich mateřskou zemí právě USA. Podle anglického názvu frech fries by se zase dalo usuzovat na Francii. Omyl!

 

Domácí jogurt je zdravější než kupovaný a výroba jogurtu je snadná

Domácí jogurt je zdravější než kupovaný a výroba jogurtu je snadná

Výroba domácího jogurtu je velmi snadná a při dodržení postupu se vám vždy povede. Domácí jogurt si můžete vyrobit v jogurtovači, pomalém hrnci, nebo v obyčejném hrnci na sporáku. Příprava je jednoduchá, stačí jen vědět, jak na to.

 

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.